Aj, det här blev ett riktigt bakslag

Tungt fall för Luleå Basket.

Josefin  Vesterberg och Robin Sandberg.

Josefin Vesterberg och Robin Sandberg.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-02-15 22:35

Luleå Baskets tränare Robin Sandberg sa det bäst själv före uppkast mot Högsbo. Trots att laget vunnit tio raka matcher.

"Vi har inte bevisat någonting ännu."

Han kunde inte haft mer rätt.


Trots Luleå Baskets alla segrar och trots ett växande självförtroende har vinsterna kommit mot storheter som Helsingborg, Uppsala och Mark. Bland annat. Och det är mycket fluff. Tomma kalorier.

Mot ett fysiskt spelande Högsbo på bortaplan testades laget för första gången på mycket länge och då blev det, efter en rejäl första halvlek, pannkaka av allt och lite till.

Domarna tillät Högsbos spelare, framför allt Alexis Hyder och Courtni Perry, spela superfysiskt och därmed totalt äga tresekundersområdet.

Luleå Baskets spelare tappade huvudena, det missades layups i viktiga lägen, Matilda Ekh svarade för säsongens svagaste insats och när Ellen Nyström, lagets smartaste spelare, blev utfoulad i matchslutet rasade allt och beslutsfattandet hamnade på juniornivå. Kanske spelade det roll att Högsbomatchen var den tredje på bara sex dagar för Luleå och spelarna var slitna mentalt samt fysiskt? Vad vet jag. 


Sammanfattningsvis: Det här var ett bakslag, ett steg tillbaka och ännu en gång avslöjades det faktum att Luleå Basket saknar spelare som kan skapa från studs och göra stora offensiva spel av ingenting. Det kommer vi aldrig komma från den här säsongen.

Bara tänk tanken att Luleå haft en spelare som Cassandra Nofuente i laget. Det hade gjort allt och lite till