"Det gäller att säkra framtidens elförsörjning"

SkartaNYAB förvärvar Power Forze, som bland annat utför kraftinstallationer för industri och vindkraft.

Norrbotten 1 september 2022 11:13

Affären, som avslutades den 30 augusti, uppgår till 38,5 miljoner kronor, varav 8,5 miljoner kronor betalades som kontant vederlag och resterande genom att anordna en riktad nyemission för Power Forze ab:s aktieägare.

– Vårt samhälle står inför stora utmaningar när det gäller att säkra framtidens elförsörjning. Ett växande behov av el genererar stora investeringar i elnät och elproduktionsanläggningar i Sverige. Svenska Kraftnät planerar att investera över 100 miljarder kronor i nätet under de kommande tio åren, med över 50 projekt för ökad kapacitet. Regeringen godkände i augusti en investering på totalt 3,2 miljarder kronor för att förbättra stamnätsstationerna och anpassa sig till de ökade behoven av förnybar elproduktion, säger Johan Larsson, vd för SkartaNYAB Plc.

Genom förvärvet av Power Forze vill SkartaNYAB stärka sin position på marknaden.

– Power Forze bidrar också till gränsöverskridande drift och synergier inom Finlands nystartade elnätsverksamhet, samt med vår elteknik i dotterbolaget Sitema.

 

Power Forze, som har sitt säte i Jokkmokk och dessutom finns i Luleå och Piteå, utför kraftinstallationer för industri och vindkraft samt byggnation och underhåll av elnät.

– Att gå samman med SkartaNYAB var väldigt attraktivt för oss. Vi kunde inte tänka oss en bättre partner för att fortsätta vår entreprenörsresa, säger Stefan Helmvall, vd för Power Forze.                       

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa