Företag med laddlösning vann innovationspriset

En laddinfrastruktur som erbjuder en smart och hållbar lösning där bilen kan laddas, kostnader kontrolleras, elnät balanseras och mer därtill. Zpark mottog kvällens första utmärkelse, Årets innovation.

Luleå 3 juni 2022 21:02

Det nya priset Årets innovation tilldelas det företag eller den verksamhet som under året tagit fram innovation för nya lösningar och skapat en positiv förändring. Innovationen kan vara nytänkande men även en etablering av en befintlig funktion. Den ska i dag vara i användning och främja social-, ekonomisk- eller miljömässig hållbarhet.

Zpark, med Andreas Lundqvist, Jan Abrahamsson och Johan Eriksson, mottog kvällens första utmärkelse.

Vad betyder priset?

– Det är en bekräftelse, säger Andreas Lundqvist och fortsätter:

– Det här med att våga är ett mått i bolaget.

– Helheten, att idén som man haft bär frukt, är rolig, säger Johan Eriksson.

Nu ska ni fira?

– Ja, det är ju en lång helg.

Motivering: "Årets innovation är inte bara en produkt eller tjänst, det är en idé och ett system där samhällsnytta, kundnytta och affärspotential går hand i hand. Den här innovationen har en positiv påverkan och svarar på vår tids största utmaning, klimatkrisen. Vår tro är att årets innovation kommer vara en långsiktig lösning och är så mycket mer än två hål i en stolpe. Det är en hel laddinfrastruktur som erbjuder en smart och hållbar lösning där vi kan ladda bilen, kontrollera kostnader, balansera elnätet och mer därtill!"

Årets innovation

Sponsor är LKAB och ALMI Nord. Juryordförande är Annika Holmström och Karolina Kollenmark-Andersson från Almi samt David Högnelid och Karoline Carlson, från LKAB.

Nominerade:

Zpark, Andreas Lundqvist och Jan Tony Abrahamsson.

Sambo, Ann-Helen Johansen.

MindDig, Chana Svensson och Markus Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa