De var bäst i BC Luleå:

1. Earvin Morris. Amerikanen tillsammans med Uppsalas Axel Nordström var planens giganter. Stundtals gick allt som Morris sköt i korgen. Visserligen kom resultatet mot ligans överlägset svagaste lag, men 36 poäng, 7 assist, 5 returer och 5 steals, är inget man skrattar bort oavsett motstånd.

2. Daniel Hansson. Gör en av sina bättre insatser den här säsongen. Sätter ett par viktiga treor när laget är inne i en svacka i matchen. 60 procentig från trepoängslinjen och gör en stabil insats när han får chansen i startfemman.

3. Robert Gilchrist. Britten har gjort det bra sedan sin ankomst till Norrbotten i början av september. Börjar hitta rätt i Peter Öqvists spelsystem och levererar även i kväll. Kommer bli viktig när slutspelet krymper allt närmare och närmare.

Tre saker vi lärde oss:

... att Earvin Morris gör sin absolut bästa match i BC Luleå så här långt. Han gör det visserligen mot ligans svagaste lag, men visar kvalitéer som kommer vara viktiga i längden.

... att det är dags för Lars Mosesson att lyfta luren för ett samtal till Axel Nordström. Han gjorde 20 poäng i ett annars blekt Uppsala. Laget är redan klara för nedflyttning och han kommer sannolikt inte följa med laget ner i Superettan. Nordström är definitivt en spelare som håller för större utmaningar och Luleå borde vara intresserade av hans signatur.

... att BC Luleå har ett av basketsveriges bästa publikstöd. Trots att tokjumbon Uppsala väntar så söker sig nästan 1800 personer till hallen. Samtliga av årets importer som jag har intervjuat berömmer publiken för deras stöd och lojalitet. Där läggs grunden till all framgång!