Ser du Pär Bäckströms bild här ovanför? Den visar exakt när BC Luleås hemmamatch mot Södertälje avgjordes.

Med två minuter och nitton sekunder kvar stal Yannick Anzuluni bollen vid mittlinjen. Han fick fram den till Quinton Upshur – som bjöd publiken på en monsterdunk.

Det gjorde att BC Luleå gick fram till 73–66.

Artikelbild

Och till slut blev det seger med 82–77.

– Det var en tuff seger. Men vi blev äntligen utmanade. Vi har inte blivit utmanade på det här sättet på länge. Det var okej, säger Yannick Anzuluni.

Han blev BC Luleås bästa poängplockare mot Södertälje. Han la i 20 poäng och bidrog till att de regerande mästarna nu har tio raka segrar.

– Vi har tio i rad nu. Jag är så van att vinna. Det är vad vi gör. Vi gör inget annat. Vad som än händer oss, så kan vi klättra upp ur gropen. Vi vet att vi kommer vinna, vad som än händer. Jag säger det inte för att vara kaxig. Det är fakta.

Om inte Södertälje kunde stoppa er i dag – finns det något lag som kan stoppa er den här säsongen?

– Ärligt talat så är det bara vi själva som kan stoppa oss. Vi hade Denzel (Andersson) borta i dag, vi hade Adam (Rönnqvist) borta sist. Då kliver andra killar fram. Som Anton Saks eller Daniel Hansson. Om vi spelar på vårt sätt, som i andra halvlek... Om vi spelar hårt i försvar, springer, showar lite här och där och sätter våra skott... Då tror jag inte att någon kan slå oss. Vi är det bredaste och bästa laget i ligan. Men vi ska hålla fokus och vara redo i varje match.

Du låter självsäker. Är det klart? Kan klubbdirektör Mosesson betala ut guldbonusen redan nu?

– (Skratt) Om vi spelar på rätt sätt kan inget lag i den här ligan slå oss. Jag säger det inte för att vara kaxig. Men vi har tio i rad nu? Vem kan slå oss?

Anton Saks blev också en av Luleås stora hjältar. Med en dryg minut kvar satte han en trea, som betydde 76–72.

– Jag fick en passning och var helt öppen. Det var bara att skjuta den och se glad ut. Det var skönt att sätta den, säger Saks.

Om 82–77-segern säger han:

– Det var en jäkligt skön vinst faktiskt. Vi spelar inte superdåligt, men vi spelade inte som vi kan i början. Vi torskade returtagningen i första halvlek och försvarsspelet var inte på den nivå som den brukar. Men vi ryckte upp oss.

Saks har varit sjuk i veckan och var ett frågetecken inför matchen. Trots det stod han en avgörande insats i slutet.

– Riktigt skönt, säger Saks.