Övergången sprack – i sista sekund

Det blir ingen förstärkning till Boden Handboll.

15 februari 2019 16:42

Med ett besvärligt tabelläge, spelare på skadelistan och viktiga Europamatcher på schemat har Boden Handboll tidigare aviserat att truppen skulle förstärkas.

Deadline för att betala övergångspapprena var 15.00 på fredagen och klubbens sportchef Mikael "Groja" Carlsson jobbade länge på att få lös ett nyförvärv.

Det hela sprack dock minuterna innan deadline.

– Vi fick nej i absolut sista sekunden. Inte av spelaren, utan av föreningen, säger Carlsson.

Hur känns det att det inte blir någon förstärkning?

– Det är helt okej. Vi har letat efter en bra, större, försvarsspelare som inte behövde tillföra så mycket framåt. Det hade vi lyckats hittat också. Men vi har inte letat någon som ska frälsa oss. Samtidigt behövde vi någon som tillförde, inte som bara fyllde på truppen. Vi kan inte värva någon som kommer och sätter sig på bänken. Så det är inte så att man faller ned och dör.

Boden ställs mot serieledaren Höörs HK 65 på söndag. Tuffare emot går det inte att få. Dessutom saknas Kristiane Stormoen som är borta till början av mars med en gipsad tumme. Visst frågetecken finns också kring Julie Soulard som har problem med en axel.

Med fem matcher kvar att spela är Boden näst sist i tabellen och på samma poäng som jumbon Kristianstad. Laget som slutar sist i serien blir direkt nedflyttat till allsvenskan medan lag 9-11 får kvala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Olofsson