Oväntade vändning – kan värva stjärna

För en vecka sedan meddelade sportchefen Mikael Carlsson att man inte hade några planer på att förstärka truppen. Det trots att man hade förlorat sina tre första matcher – och blivit erbjudna massor av spelare. Nu kan Sporten avslöja att den makedonska stjärnan Andrea Beleska är aktuell för Boden Handboll.

"Det hade varit tjänstefel av mig att inte låta henne komma till Boden och visa upp sig", säger sportchefen Mikael Carlsson.

"Det hade varit tjänstefel av mig att inte låta henne komma till Boden och visa upp sig", säger sportchefen Mikael Carlsson.

Foto: Pär Bäckström

Handboll2019-10-15 15:00

Det hela bekräftas av Mikael Carlsson.

– Det stämmer, hon är här och ska träna med oss i två dagar, säger han.

Sedan tillägger han:

– Vi är egentligen nöjda med truppen, men det hade varit tjänstefel av mig att inte låta henne komma till Boden och visa upp sig.

Den vänsterhänta 25-åriga högernian, har tidigare spelat för den rumänska toppklubben Ramnicu Valcea, men kommer närmast från turkiska Ankara Yenimahalle.

– Jag vet att hon gjorde illa sin ena axel när hon var i Valcea, men om man spelar där är man inte dålig, det är en av Europas bästa klubbar, säger Mikael Carlsson.

Han tillägger sedan:

– Hon blev dessutom utsedd till Makedoniens bästa spelare för några år sedan, så det var svårt att säga nej.

Erbjudandena har fortsatt att strömma in efter förlusten mot Sävehof.

– Vi har blivit erbjudna fem eller sex spelare bara den senaste veckan, senast var det en japansk landslagsspelare, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!