Nylander målskytt – men Toronto föll

Torontos William Nylander har fått fart på målskyttet i NHL-ishockeyn. Mot New York Islanders hittade svensken nätet för tredje matchen i rad.

14 november 2019 05:16

Ett 5–2-mål med två och en halv minut av ordinarie matchtid såg ut att punktera matchen mellan New York Islanders och Toronto. Men Toronto såg till att det blev spännande, och med 38 sekunder kvar var ställningen plötsligt 5–4.

När vi gjorde vårt femte mål, så slutade vi liksom spela lite grand. Jag tycker att vi inte var mer än okej i dag, sammanfattar Islanders tränare Barry Trotz, vid presskonferensen efter matchen.

Men närmare än så kom inte Toronto. 5–4 blev också slutresultatet, och Islanders har därmed tretton matcher i rad utan förlust.

Jag tyckte att vi spelade en bra match mestadels. Vi behöver bara slipa till några småsaker för att hindra dem från att göra mål, säger Torontoforwarden William Nylander till presskåren efter matchen.

Islanders gjorde två av målen i powerplay, medan Toronto inte lyckades dra nytta av sina två numerära överlägen.

Jag tror att vi måste vara mer beredda. Jag menar, vi måste vara lika beslutsamma som vi var under matchens sista minuter, säger svensken.

Han kunde åtminstone trösta sig med ett mål, när han kvitterade till 2–2 i andra perioden. God hjälp hade han av landsmannen Andreas Johnsson, vars hårda passning Nylander styrde in i Islandersburen.

Nylander har därmed gjort mål tre matcher i rad och åtta hittills under säsongen. Det innebär också att halva säsongens målskörd bärgats på fem dagar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustav Sjöholm/TT