Nyförvärvet har scoutats i flera år

Yohann, vem då? Så reagerade många när Sporten under gårdagen avslöjade att fransmannen Yohann Auvitu hade skrivit på för Luleå Hockey. Men nyförvärvet är en spelare som klubben har följt under flera säsonger. ”Jag var och kollade på honom innan han blev NHL-proffs och då var han riktigt bra”, säger sportchefen Stefan Nilsson.

14 januari 2020 16:58

Innan man bestämde sig för att värva honom fick klubbens läkare titta på röntgenbilder av den höft han tidigare har opererat. 

– Det ska inte vara några problem, säger Stefan Nilsson och fortsätter:

– Han har också tränat på is i över en månad.

Vilken roll kommer han att få?

– Vi ser honom som en mångsidig back som kan bidra både defensivt och offensivt. Och vi tror och hoppas att han ska kunna bidra i alla spelformer. Men det är tränarnas som bestämmer hur han ska användas.

Han är optimistisk när det gäller lagets chanser framledes.

– Vi har gjort en bra säsong så här långt, säger Stefan Nilsson och fortsätter:

– Men vi hoppas förstås att den här värvningen ska göra laget ännu lite bättre.

När kommer han att debutera?

– Vi är i en bra position, och kommer att ha tålamod med honom. Tanken är att han, i lugn och ro, ska få träna sig i form. Samtidigt är han själv ivrig att komma i gång, och det är inte så att vi kommer hålla honom utanför laget om han känner sig redo.

Han tillägger sedan:

– Vi får se hur han känner sig i slutet av nästa vecka.

Är det färdigvärvat nu?

– Just nu söker vi inte efter någon mer spelare, utan vi känner oss rätt nöjda med den trupp vi har. Vi har inte heller något stort ekonomiskt utrymme. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Jiglund