Spelmässigt har det sett bra ut för Luleå Hockey i numerärt överläge i de senaste matcherna och i det första play in-mötet med Djurgården så fick man ett bra tryck och man skapade en hel del lägen.

Men pucken ville inte in. Och det har den inte velat sedan Daniel Zaar sköt 4–1 mot Leksand på bortaplan i mitten av februari.

Nio matcher, över 54 minuter i powerplay – och noll gjorda mål.

– Det är samma som i fem mot fem, vi måste få ännu mer puckar på mål. Vi löser pressen bra och hittar bra spel men det är sista passningen eller skottet som saknas. Vi får jobba lite på det, då tror jag det kan bli riktigt bra, säger Johan Harju om fem mot fyra-spelet.

Är det en självförtroendefråga?

– Självklart spelar det in. Man vet själv när man skjuter och har självförtroende, då går puckarna igenom och förbi motståndarna och man lyckas trä igenom passningarna. Så självklart är det lite så men jag tycker vi visar ett bra självförtroende nu och vågar spela och spela oss ur pressen.

Johan Harju hymlar inte med att det skulle vara skönt att få utdelning i spelformen.

– Vi är riktigt sugna på att hänga nån där, för vi vet hur viktigt det är, säger Övertorneåsonen.

Sen blickar han fram emot kvällens match.

– Vi får vara beredd på att de kanske kommer lite hårdare men löser vi det så kan vi öppna upp och skapa några bra chanser från det, säger Harju.