Notviken stred tappert – med åtta utespelare

Det råder spelarbrist i Notvikens IK. Men trots att laget endast hade åtta spelare tillgängliga var laget nära att ta poäng i seriepremiären.

Juha Männistös Notviken hade endast åtta spelare tillgängliga för spel i seriepremiären.

Juha Männistös Notviken hade endast åtta spelare tillgängliga för spel i seriepremiären.

Foto: Martin Thelenius

Innebandy2019-09-21 21:57

Till den här säsongen har Notvikens IK haft det svårt att få ihop ett fullt lag. I dagsläget består truppen endast av tio spelare. Till seriepremiären av Damer Allsvenskan Norra mot Sundsvall saknades två spelare, vilket gjorde att laget endast hade åtta spelare att gå runt på. 

– Tyvärr har vi haft svårt att få ihop ett helt lag. Det försvann många på grund av skola och jobb ifjol och vi har inte lyckats fylla på med så många spelare som vi önskat. Vi söker efter nya spelare och har lite namn på gång så förhoppningsvis kan vi få loss lite fler spelare för det blir jobbigt i längden det här. Det kan komma skador och sjukdomar och då blir det riktigt tufft med så tunn trupp, säger tränaren Juha Männistö.

Matchen slutade 5–4 till Sundsvall som gjorde det matchavgörande målet bara tre minuter efter att Notviken gjort 4–4. 

– Med tanke på våra förutsättningar kan jag inte kräva mer av tjejerna. Att vara nära att ta poäng mot Sundsvall med åtta spelare är riktigt bra gjort med tanke på att det är ett av de bättre lagen. De har bra spets och är målskickliga så våra spelare fick jobba jättehårt. 
Lite synd när vi var så nära men de spelarna gjorde mer än vi kan begära av dem med tanke på förutsättningarna. 

Notvikens nyförvärv Moa Kruuka som värvats från Kalix gjorde en riktigt fin match och stod för ett hattrick. 

– Alla gjorde egentligen en bra match. Men Moa är en spelare som har bra fart under fötterna och är riktigt bra på att utmana i en mot en och hon gör en riktigt bra match. 

Matchfakta

Sundsvalls IBF-Notvikens IK 5–4

Målen, Notviken: Moa Kruuka 3, Julia Granberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!