Han var Sveriges representant vid OS 2014 i Sotji, där han hamnade på en 14:e plats. Nu är Majorov klar för OS-kval inför OS 2018. Kvalet avgörs 27–30 september.

– OS kval är någonting som all idrottare måste gå igenom för att landet ska få en plats för landet. Så det är en naturlig del som man måste genomföra, säger Alexander Majorov själv.

Majorov är den förste svenske konståkare som tagit medalj vid junior-VM när han tog ett brons i Korea 2011. Och nu har han alltså chans att nå ytterligare ett mästerskap.

– Kvalet är inte det enda kravet, det krävs att jag tävlar och uppnår vissa poäng på övriga tävlingar. Detta är inte en enkel uppgift, men den går att genomföra om man får fullträffar några gånger i säsongen.

Vad hoppas du prestera i kvalet?

– Jag hoppas prestera väl, så att man först kniper en OS-plats för att sedan tävla vidare i säsongen på ett bra sätt.

Vad skulle det betyda för dig om du når till ytterligare ett OS?

– Först av allt så förväntade jag mig inte att ens få tävla i OS då jag var i tonåren. Så att kämpa om ett till OS är fantastiskt, det är inte alla som får den chansen – det är bara några få idrottare som får möjligheten.

Vem som kommer få chansen för Sverige återstår att se. Mest troligt kommer det bli Joshi Helgesson eller Matilda Algotsson. Men de väntar också in junioren Anita Östlund.

Men på herrsidan är Majorov för tillfället överlägsen i Sverige.

– Det är en lång tid kvar, jag kanske ökar i min nuvarande nivå och kommer att kunna ställa högre krav på mig själv. Jag vill främst av allt vara nöjd med min insats, lika nöjd som jag fick uppleva i Sotji 2014. Den känslan av att känna att man har gjort sitt bästa på en rätt plats.