LSK:s skyttekung provtränar med Piteå IF

Luleå SK:s skyttekung Abshir Gure provtränar med division 2-klubben Piteå IF. "VI hoppas att vi får behålla honom", säger LSK-tränaren Andreas Kylmänen.

Luleå SK:s Abshir Gure provtränar med division 2-laget Piteå IF.

Luleå SK:s Abshir Gure provtränar med division 2-laget Piteå IF.

Foto: Kent Vikström

Fotboll2019-12-03 15:26

Sporten har tidigare berättat att Luleå SK:s Abshir Gure miljötränat med IFK Luleå under den föregående säsongen. I dagsläget verkar inte IFK vara aktuellt för Gure, som i år gjorde 14 mål och slutade på en fjärdeplats i skytteligan för division 3 Norrland.

Den målfarlige 20-åringen provtränar just nu med division 2-laget Piteå IF, som tappat målskytten Tetteh Komey till Boden samtidigt som laget främste målskytt Gustav Rönnbäck-Wallin förväntas lämna för spel i en högre division. 

– Han tränar där just nu och väntar in vad de har att säga. Men annars blir han nog kvar hos oss. Går han någonstans så blir det i ett lag i en serie högre upp men jag hoppas att vi får behålla honom, säger Andreas Kylmänen, tränare i LSK. 

Gure som gjorde sin första säsong i division 3.

– Både han och laget dippade lite under hösten. Vi orkade inte riktigt hålla i jämnheten och han gjorde väl de flesta av sina 14 mål på våren. Så jag hoppas som sagt att vi får behålla honom och att han kan etablera sig ännu mer i trean, jag är övertygad om att han gör 15 mål i år igen om han får vara hel och frisk.

– Jag tycker att han ser bra ut på träningarna och tar mycket eget ansvar för sin egen träning också. Det är ett framtidsnamn men sen om han ska spela högre upp redan i år, det återstår att se.

LSK har tappat startspelaren Yowhans Tedros samt lagkaptenen Jonathan Kylmänen som båda två flyttat söderut.

– Han (Kylmänen) har varit lagkapten de senaste åren och varit en av de ledande spelarna. Både spelmässigt och poängmässigt, kanske inte i år men ifjol var det vår skytteligavinnare. 

– Det är två duktiga spelare som försvinner men det går inte att sörja så länge över det. Vi spelar inte på en nivå där vi kan få spelare att stanna genom att kontraktera och betala för att behålla dom så det är bara att acceptera och gå vidare. 

I nuläget består truppen av följande spelare: Måns Engberg, Pontus Sandberg, Sebastian Sandberg, Victor Hannu, Johan Johansson, Samuel Landström Juuso, Elit Sulaj samt nyförvärvet Viktor Nilsson från IFK Luleås juniorverksamhet. Icke att förväxla med IFK Luleås seniorlags mittback med samma namn.

– En vänsterfotad vänsterback som med all säkerhet kommer konkurrera om en startplats i trean. 

Dessutom har Luleå SK ett gäng provspelare som tränar med laget.

– Vi jobbar på fler nyförvärv, det handlar både om nya och comebackande spelare. 

Lagkaptenen Jonathan Kylmänen lämnar Luleå SK.
Lagkaptenen Jonathan Kylmänen lämnar Luleå SK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!