"En eventuell match mot Wozniacki vill jag inte alls kommentera", säger Larsson i en kommentar till TT, och skriver att hon enbart fokuserar på sin första motståndare.

Rebecca Peterson, som aldrig tidigare tagit sig in i grand slam-turneringen i tennis i Melbourne, kan få möta den förra världsettan Maria Sjarapova i andra omgången i turneringen som inleds på måndag.

I den första matchen i Melbourne har Larsson, rankad 75:a, lottats mot den 63-rankade Vera Lapko, Vitryssland.

"Lapko är en riktigt bra spelare, ung, bra ranking och än mer "up and coming". Så det kommer att bli en tuff uppgift men är självklart inte omöjligt", skriver Larsson i ett sms.

"Jag har inget minne av att vi mötts tidigare men vi har tränat ihop och hon spelar en hårdslående powertennis. Servar tungt och välplacerat så det kommer att vara viktigt för mig att också våga driva på när jag får chansen, ha hög förstaserveprocent för att ge mig hela tiden bra utgångsläge i poängerna att slå först.

"Inte alltid som man vill"

Larsson har bara fått två matcher i inledningen av säsongen då hon åkte ut direkt både i Auckland och i Hobart.

"Såklart att jag önskat fler matcher under de första två veckorna på säsongen. Men det blir inte alltid som man vill och hoppats på, nu gäller de bara att göra det bästa av situationen och satsa allt för Melbourne", skriver Larsson.

Johanna Larsson har tagit sig förbi första omgången i Australian Open två gånger tidigare, 2015 och 2016, men längre än så har hon aldrig gått. Chansen att det ska gå vägen i år är minimal. Den danska världstrean, som i fjol tog sin första grand slam-titel just i Melbourne, blir säkert för svår.

Sveriges högst rankade spelare Rebecca Peterson, rankad 62:a, har precis kommit tillbaka efter en fotskada. Hon ställs mot 84-rankade Sorana Cirstea, Rumänien, i första omgången.

Stort steg i fjol

Den 23-åriga Rebecca Peterson tog ett stort steg i karriären i fjol då hon tog sig till andra omgången i både Franska mästerskapen och Wimbledon och till tredje omgången i US Open. I sin första Melbourne-turnering kan det ta stopp mot Maria Sjarapova. Den 31-åriga ryskan har vunnit Australien Open (2008) och har spelat ytterligare tre finaler, den senaste 2015.

Det har varnats för extremvärme inför de kommande tennisveckorna i Melbourne – något som inte stör Johanna Larsson.

"Jag hoppas på lite värme, gillar det och tror jag gillar värmen bättre än många andra där ute", skriver hon.

Rättad: I tidigare versioner har svenskornas motståndare i första omgången blivit omkastade. Rätt är att Peterson möter Cirstea och Larsson möter Lapko.