Tampa Bay var pressat att vinna efter att ha förlorat de tre inledande matcherna, men fick en mardrömsstart på match fyra, och låg under med 0–2 efter mindre än fyra minuters spel.

Man lyckades att komma tillbaka och kvittera till 3–3 genom Brayden Point i slutet av den andra perioden.

Men mindre än en minut senare satte Oliver Bjorkstrand 3–4, och i den tre perioden gjorde Columbus ytterligare tre mål, det sista satte Matt Duchene i tom kasse med nio sekunder kvar.

Columbus blev i och med det historiska, aldrig förr har något lag slagit ut seriesegrarna med 4–0 i matcher i den första slutspelsomgången.

Dean Kukan spelade nästan 19 minuter i match fyra och noterades, utöver två skott, även för en tackling och ett blockerat skott.

Oskar Sundqvist och hans St Louis Blues hade möjligheten att ta ledningen med 3–1 i matcher mot Winnipeg Jets, och tog också ledningen genom Vladimir Tarasenko i 35 sekunder in på den tredje perioden, men Mark Scheifele tvingade fram en förlängning.

Sex minuter in på den höll Mark Scheifele sig framme igen, Jordan Binnington räddade hans skott, men kunde inte förhindra Kyle Connor från att slå in returen.

Därmed utjämnade Winnipeg till 2–2 i matcher.

Oskar Sundqvist hade två skott och fyra tacklingar under sina 18 minuter på isen, men var också den som tappade markeringen på Mark Scheifele vid 1–1-målet.