Som Sporten kunde avslöja så lämnar Zac Guerfi Boden. Nu bekräftar klubben på hemsidan att nyckelspelaren säljs till den tunisiska klubben US Monastir. Enligt hemsidan förväntas pappersarbetet bli klart i veckan.

För ett och ett halv år sedan kom mittfältaren till klubben genom talangprojektet League Football Education, LFE.

– Det är tudelade känslor att sälja iväg spelare mitt i säsongen men i detta fallet är nog alla vinnare. Zac uppfyller sin dröm att bli proffs och vi säljer han samt att Monastir får en ung talangfull spelare som i somras fick åka på läger med Tunisiska landslaget. Zac har varit här i 1,5 år och har tagit kliv hela tiden och bidrog stort till fjolårets serieseger så han är värd denna chans, säger sportchef Christian Samuelsson i ett pressmeddelande.

– Det är dessutom kul att vi i Bodens BK FF kan vara med att ta fram landslagsspelare som dessutom säljs vidare. Det visar att vi har en bra utvecklande verksamhet för speciellt unga spelare, konstaterar han.

Guerfi menar att Boden har betytt mycket för honom och hans utveckling.

– Jag skulle vilja rikta ett stort tack till alla i klubben. Jag har verkligen uppskattat min tid här och klubben kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag lämnar klubben med fina minnen över de senaste ett och ett halvt åren. Jag skulle vilja avsluta med att säga tack till folket i Boden som har fått mig att känna mig så välkommen. Jag önskar Boden all lycka resten av säsongen, säger Guerfi i samma pressmeddelande.