Klart: De kör singelmixedstafetten

Det blir Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson som bildar Sveriges lag i singelmixedstafetten i skidskytte-VM i Antholz.

Hanna suktar efter medaljer, och det här är en bra chans, säger svenska landslagschefen Anders Byström.

19 februari 2020 16:29

Hanna Öberg tvekade inför att ställa upp i torsdagens singelmixedstafett. Men nu står det klart att den största svenska stjärnan kommer att stå på startlinjen. Öberg bildar, precis som under VM i fjol, Sveriges lag tillsammans med Sebastian Samuelsson.

Hanna är verkligen redo, hon har vilat helt i dag och är redo för i morgon, säger landslagschef Anders Byström.

TT: Hur gick diskussionen med Hanna?

Hanna vill åka själv, och då är det självklart för oss att välja henne. Hon var självklart trött i går men i dag känner hon sig mycket piggare. Hon suktar efter medaljer, och det här är en bra chans, säger Byström.

"Fartfylld tävling"

Samuelsson fick beskedet direkt efter sin tiondeplats i distansloppet och sade själv att han hade blivit besviken om han inte fått köra.

En väldigt rolig distans. En fartfylld tävling och väldigt tajt, en jättebra medaljchans för Sverige skulle jag säga, säger Samuelsson.

Öberg och Samuelsson tog brons när tävlingsformen – där det mesta avgörs på skyttevallen i och med en kort bana och många skjutningar – gjorde debut på VM i Östersund förra året. Duon inledde även den här säsongen med att vinna singelmixedstafetten i världscupen i Östersund.

Det var jättekul, men nu kommer det att bli tuffare konkurrens här eftersom det inte är en mixedstafett samma dag. Det kommer bli tufft och det är många bra lag, säger Samuelsson och nämner Norge, Tyskland, Frankrike och Italien som favoriter.
Det blir tajt tror jag.

Snabb återhämtning

För Samuelsson, som har ett tufft distanslopp i benen, blir det nu viktigt att ladda om snabbt.

Det ska nog inte vara någon fara. Alla kommer att vara trötta efter att ha kört 20 kilometer i dag, det gäller bara att få i sig ordentligt med mat, jogga ner och återhämta sig ordentligt, säger Samuelsson.

Sverige har hittills inte tagit någon medalj i Antholz där Hanna Öberg har varit närmast med två fjärdeplatser.

Singelmixedstafetten avgörs på torsdag klockan 15.15.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marie Carlsson/TT