Den gångna helgen vann IFK Luleå Arnes Bil Cup i Arcushallen. Division I-laget testade då två provspelare, Jimmy Eriksson och Emir Heski Ragipovic från division III-klubben Gottne IF.

Vänsterbacken Eriksson gjorde ett gott intryck, men visade inte tillräckligt för att kunna konkurrera om en plats i IFK i år. Det gjorde däremot Heski Ragipovic. Mittfältaren, som så sent som i januari lämnade det degraderade division II-laget Råslätt för Gottne, imponerade så pass mycket att IFK vill ha honom. Men det finns ett problem: IFK:s plånbok är för tunn.

– Han gjorde det riktigt bra. Hade vi haft mer ekonomi så hade han absolut varit en spelare i truppen hos oss, men vi måste satsa pengarna på en back och målvakt, säger IFK-tränaren Fredrik Waara.

Tidigare under försäsongen har IFK även testat vänsterbacken Kasper Ringqvist från Sylvia och målvakten Alex Wimmer från PSC Academy, men där har klubben valt att avvakta. Den före detta forwarden Per Mettävainio har också synts till under försäsongen, men det är inte aktuellt att den fotbollspensionerade 28-åringen för comeback i IFK.