Ibrahimovic bröt måltorka inför tomma läktare

Inför tomma läktare på San Siro i coronakarantänens Milano förlorade Milan med 1–2 mot Genoa i Serie A.

Zlatan Ibrahimovic gjorde hemmalagets reducerande mål från nära håll och bröt en månadslång måltorka.

8 mars 2020 12:08

Söndagens fem fotbollsmatcher i Serie A överskuggades länge av osäkerheten kring om de skulle bli av eller inte, på grund av spridningen av coronavirus i Italien. Men trots att stora delar av landet satts i karantän, och röster höjts om att det inte heller den här helgen borde spelats italiensk ligafotboll, blåstes matcherna i gång.

På San Siro i Milano, en av städerna där människor hindras från att vistas fritt ute på gatan, spelade Milan sin första match på två veckor – inför tomma, ekande läktare – mot Genoa. En match som var planerad till den 29 februari, flyttades till den 13 maj på grund av virusutbrottet, och sedan flyttades tillbaka till söndagen, den 8 mars.

Tre mållösa matcher

Hur slutade den då? Det blev förlust för hemmalaget Milan med 1–2. Genoa gjorde båda sina mål i den första halvleken, genom Goran Pandev och Francesco Cassata. Zlatan Ibrahimovic reducerade till 1–2 i den 77:e minuten, med vänsterfoten från nära håll efter en hörna.

Milans 38-årige veterananfallare noterades därmed för sitt tredje ligamål på åtta matcher sedan han värvades från amerikanska MLS-klubben Los Angeles Galaxy vid årsskiftet. Dessförinnan spelade "Ibra" i Milan 2010–2012.

Inför mötet med Genoa hade svensken gått mållös av planen i tre raka matcher (två i ligan och en i cupen), sedan 2–4-förlusten i Milanoderbyt mot Inter den 9 februari.

Tidigare under söndagen försköts Parmas möte med Spal med en timme och en kvart, men kom till slut i gång. De svenska landslagsspelarna Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo klev av planen som förlorare sedan Spals Andreas Petagna gjort 1–0-matchens enda mål på straff.

I eftermiddagens andra match besegrade Sampdoria, med landslagsmittfältaren Albin Ekdal på planen i hela matchen, Hellas Verona med 2–1 efter en vändning. Fabio Quagliarella gjorde hemmalagets båda mål efter ett självmål från Emil Audero.

Oroligt virusläge

Italiens idrottsminister Vincenzo Spadafora och spelarfackets ordförande Damiano Tommasi ville att dagens ligamatcher skulle ha stoppats, men Serie A valde att genomföra matcherna ändå.

Tidigt under söndagsmorgon tog italienska myndigheter beslutet att sätta stora delar av landet i karantän för att motverka spridningen av coronavirus. Beslutet om karantänen har bland annat inneburit att biografer i hela landet håller stängt, gator och torg i flera storstäder gapar tomma och att människor måste förhålla sig till vissa restriktioner om de ska ta sig någonstans.

Över 5 800 människor har bekräftats smittade av coronavirus i Italien och över 230 har dött.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!