Den IBK Luleå- och Notvikens IK-fostrade forwarden, som går riksinnebandygymnasiet i Umeå, är bara 17 år gammal, och kunde därför delta i både J17- och J18-slutspelet.

Men hon "deltog" inte bara.

Hon inledde slutspelet med att göra två mål när skolans J18-lag besegrade Lindome med 7–2 i semifinalen, och när J17-laget några timmar senare besegrade Åstorp/Kvidinge med 8–2 i sin semifinal svarade hon för tre mål och en assist.

I finalerna väntade Nacka Wallenstam, och Wilma Johansson fortsatte att producera.

I J18-finalen, som slutade 6–3, noterades hon för tre mål, och i J17-finalen, som laget vann med 6–2, gjorde hon två mål.

Vi fick några ord med henne dagen efter.

– Vi var favoriter i både J17- och J18-slutspelet, men det känns skitkul att vi klarade att ta guld i båda, säger Wilma Johansson.

Hur har ni firat gulden?

– Det skreks mycket på hemvägen, men jag känner mig rätt pigg. Trots att vi åkte buss och inte var tillbaka i Umeå förrän vid halv fyra på morgonen.

Johan Hydling som är assisterande förbundskapten för U19-landslaget imponeras av henne.

– Hon var bra redan innan, men har blivit ännu bättre sedan hon började på riksinnebandygymnasiet. Hon är definitivt en av landets och därmed även världens mest framstående spelare i sin åldersgrupp, säger han.

Hur bra tror du att hon kan bli?

– Hon har potential att bli en världsspelare, säger han och fortsätter:

– Hon är redan nu en komplett spelare. Hon har förmågan att bryta igenom på egen hand och gå på avslut. Men hon har även en fantastisk blick för spelet och kan öppna upp för andra. Hon arbetar dessutom hårt över hela banan. Så det ska verkligen bli spännande att följa henne framöver.

Han och förbundskaptenen Camilla Granelid har också tagit ut henne till U19-VM senare i vår.

– Hon har hållit en hög nivå hela säsongen, så det kändes självklart. Hon kommer att bli en av kuggarna i vårt lag, säger han.

Hon börjar vänja sig vid sådana hyllningar.

– Jag har hört liknande saker från annat håll tidigare, men det känns förstås skitkul att få höra något sådant från Johan, säger Wilma Johansson.

Vad har du för mål med din karriär?

– Jag vill spela i SSL efter gymnasiet. Det långsiktiga målet är att bli en av de allra bästa, och spela i landslaget.