Helmvall stannar i Norge – trots nedflyttning

Emelie Helmvall kom till norska FL Fart under uppehållet i somras. Hon slog sig in i startelvan per omgående och har nu valt att förlänga med klubben – trots degradering.

Emelie Helmvall är i Assi-tröjan, blir kvar i sin norska klubb FL Fart.

Emelie Helmvall är i Assi-tröjan, blir kvar i sin norska klubb FL Fart.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Fotboll2019-12-04 15:27

Hon spelade 15 matcher och gjorde 6 mål under vårsäsongen i Assi. Efter att Helmvall meddelat Assi att hon ville lämna för ett nytt äventyr dröjde det inte länge tills hon blev klar för FL Fart i toppserien i Norge.

Efter en höstsäsong, där 26-åringen varit bosatt i Hamar, har hon nu bestämt sig för en fortsättning i klubben.

– Det stämmer. Jag har trivts så himla bra under de månaderna jag har varit där så det kändes som att jag vill ge det mer tid, säger Emelie Helmvall.

FL Fart slutade på jumboplats i toppserien och kommer därmed spela i division 1 nästa säsong. Men Helmvall hoppas på att laget kommer att kriga i toppen.

– Ja, det är därför det kändes som ett bra alternativ att stanna här. Klubben satsar väldigt hårt och det kommer inte bli någon större skillnad även fast vi har åkt ur, jag förväntar mig nästan att det kommer bli bättre nästa år, säger Helmvall.

Helmvall har i sin roll som vänsteranfallare gjort två mål på sina tio matcher i Fart under höstsäsongen.

– Det här känts bra och gått bättre än vad jag förväntade mig vad gäller speltid. Klubben har höga ambitioner och kommer att jobba för att ta sig tillbaka, säger Emelie Helmvall.

Helmvall befinner sig nu på semester på Bali, Indonesien. När hon kommer tillbaka från semestern så kommer hon fira jul hemma i Norrbotten innan hon ansluter till Hamar och laget i början av januari.          

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!