Först brände Samuel Naiwo friläge, sen hamnade GMFF i tvåmåls underläge efter dryga 25 minuters spel. Dagen kunde ha börjat bättre med andra ord för hemmalaget. Baklängesmålen då, ja först ett långskott av gästerna som målvakten Daniel Lloyd-Weston var chanslös på och så ökade man på till 2-0 efter en snabb omställning och friläge.

– Första var ett kanonmål, det andra bjuder försvaret på, menar Taivalsaari.

Trots den dåliga inledningen så hängde inte hemmalaget läpp. Utan man trummade på och ganska omgående kom reduceringen. Mittbacken Jamie Pyper tog vara på en retur och gjorde det viktiga 1-2 målet. Tio minuter före halvtidsvilan fick malmfältslaget straff sedan en Skellefteå försvarare tagit med handen innanför straffområdet. Rött kort direkt eftersom det var målchans men Aaron Spear brände olyckligt straffen.

Artikelbild

Jamie Pyper och Kraig Rochester.

1-2 stod sig till halvtid. En minut in på den andra halvleken hade matchen kunnat avgöras, till Skellefteås fördel. Man tilldöms en straff, en billig sådan från läktarhåll men det blåstes ialla fall. Men turligt nog för hemmalaget så missade man den.

– Det får vi glada över, 1-3 där och det hade nog varit kört.

En bommad straff som gav luft under vingarna för hemmalaget. Och framför allt för Kraig Rochester. Första kvitterade han till 2-2 efter en bra soloprestation och sen nickade han snyggt in 3-2 målet. Två mål som visade sig räcka för seger.

– Jag tycker vi vinner rättvist. Starkt av killarna att vända på steken, avslutar Krister Taivalsaari.