Det började med att matchen fick flyttas fram fem timmar efter att gästernas tåg var försenad. Men när matchen väl kom igång så var det hemmalagets match, åtminstone spelmässigt. Fast det var gästerna som tidigt tog ledningen i matchen efter passivt försvarsspel.

Hemmalaget fortsatte trumma på och hade mycket boll. Och skapade chanser, riktigt heta chanser dessutom från nära håll som gästernas duktige målvakt reflexräddade.

– Förstår inte hur vi kunde missa såna fina lägen, och såna chanser har man inte råd att bränna i tajta matcher, säger Taivalsaari.

Artikelbild

Vars lag fick en kalldusch i den andra halvleken då man jagagde kvittering. Ytterligare ett baklängesmål föll, 0-2 rejäl uppförsbacke med andra ord.

Men GMFF gav aldrig upp, utan Mac Charhour reducerade med tio minuter kvar att spela. Ett mycket snyggt mål, direkt på frispark i tom bur från 50 meter när målvakten var ute och manande på sina lagkamrater.

Målet fick än mer fart på hemmalaget, och det bjöds på chanser. Den allra bästa hade Ray Spear när han tog sig igenom försvaret och var i stort sett fri med målvakten men bollen rullade precis utanför stolpen.

– Som sagt, det var helt ofattbart att vi bara gjorde ett mål med tanke på chanserna vi skapade, säger Taivalsaari.

Artikelbild

Som åkte på ännu en hedersam förlust. Det i en match där man är det klart bättre laget men inte får in bolluslingen.