"För oss är det inte någon stor sak"

Att Robin Kovács skrev på för en annan klubb mitt under pågående säsong upprörde många av Luleå Hockeys supportrar. För några dagar sedan uppgav Aftonbladet att Emil Larsson också har gjort det. Inom Luleå Hockey tar man det hela med ro. ”Vi är också aktiva på marknaden, och att andra klubbar hör av sig till en under säsongen är sådant man som spelare får lära sig att hantera i tidig ålder”, säger sportchefen Stefan Nilsson.

20 januari 2020 15:21

Uppgifterna om att även Emil Larsson har skrivit på för Örebro Hockey irriterade de redan upprörda supportrarna ännu mer.

– Jag kan ha förståelse för att supportrarna reagerar när det kommer ut sådana här saker, men för oss är det inte någon stor sak, säger Stefan Nilsson och fortsätter:

– Det här är inte något nytt. Även på den tiden jag spelade hörde andra klubbar av sig under säsongen. Jag ser inte heller något konstigt i att en del väljer att sajna tidigt.

Tror du att skriverierna om era spelare har påverkat laget?

– Inte alls. Både spelarna och vi runt laget vet hur det fungerar i den här branschen, många av oss har ju själv spelat hockey. Och som spelare har man inget att vinna på att inte prestera. 

Har Emil Larsson uttryckt något önskemål om att få lämna Luleå Hockey?

– Nej, nej. Absolut inte, säger han – bestämt – och tillägger:

– Och vi har inte heller några tankar på att han ska avsluta säsongen någon annanstans. Vi är nöjda med vad han har presterat sedan han kom tillbaka efter sin skada. Och jag tycker att han kommer mer och mer.

Tycker du att det borde införas ett regelverk som förhindrar er från att kontakta andra klubbars spelare under pågående säsong?

– Det är klart att det är olyckligt när information sipprar ut. Framför allt för spelarna, supportrarna kan ju vända sig emot dem om de får veta att de är klara för någon annan klubb. Men jag känner inget behov av något regelverk.

Han konstaterar sedan att Örebro Hockey inte är ensamma om att kontakta andra klubbars spelare tidigt.

– Vi är också aktiva på marknaden, och att andra klubbar hör av sig till en under säsongen är sådant man som spelare får lära sig att hantera i tidig ålder, säger Stefan Nilsson och fortsätter:

– Vi ser inte heller ned på de som väljer att skriva på för någon annan klubb. Utan vi jobbar vidare med dem på precis samma sätt som tidigare. Vi vill ju göra ett så bra resultat som möjligt.

Emil Larsson har avböjt att kommentera uppgifterna att han är klar för Örebro Hockey.

Fotnot: Sporten har tidigare avslöjat att Linus Klasen har skrivit på för Luleå Hockey.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!