Frågan är om det enda Alviks måltjuv kunde reta sig på efter segern var att det inte blev något hattrick. Efter två exemplariska passningar till matchens första mål var det Edlund som började skyttet i andra halvlekens första minut genom att driva upp från vänster, löpa förbi den utrusande målvakten och lyfta in 3-0. I 60:e minuten stod hon för en vacker parad till 4-0 när först ett backpar och sedan målvakten snurrades bort innan bollen landade i en smal lucka nära högerstolpen.

Men något tredje mål blev det alltså inte – närmast var nog i stället ytterligare en assist när Degerlund lurigt skarvade vidare bollen med en rullning under fotsulan, bakåt förbi buren mot en framrusande Terese Nilsson som tyvärr inte hann utnyttja det rena läget.

Då hade Alvik å andra sidan redan börjat rikta in sig på att hålla ett stabilt spel och lufta sina avbytare, däribland just Nilsson.

Artikelbild

| Segern. Alvik slog till med en skön och klar bortaseger.

– Så länge vi vinner spelar inte målen så stor roll, börjar Cecilia Degerlund och bekräftar den form hon just visat upp.

– Ja, jag känner mig i bra form – j-kligt sugen på att spela och det känns förstås lovande.

En annan spelare som visade form var yttermittfältaren Linn Eriksson, tillsammans med Julia Stridsman Lindbäck nyförvärv från Notviken. 1-0 i 26:e minuten var Erikssons mål.

– På riktigt bra passning av Cecilia, understryker hon men tillstår samtidigt att premiärmatchen kändes bra.

– Ja, en bra känsla. Jag trivs på positionen och det är där de vill ha mig,