Bodens BK inledde återkomsten till ettan med att förlora med 0–4 mot Linköping borta. Nu vill Eriksson att man kommer visa upp ett helt annat spel.

– Jag vill se självförtroende och att vi tar för oss för att visa att vi är på den här nivån för att stanna, säger han innan han fortsätter:

– De misstagen som vi gör kostar på. Det var många dåliga saker i rad som gjorde att de kunde göra fyra mål på oss. Vi konstaterade på snacket efter matchen att det inte funkade i tvåan och att det definitivt inte funkar i ettan.

Artikelbild

| Tomas Eriksson vill se ett tuffare BBK i hemmapremiären.

Vad berodde misstagen på?

– Svårt att säga. Det kan ha varit premiärnerver eller ovanan i att spela i division 1. Vi hoppas på premiärnerver.

Bodens BK saknade tre nyckelspelare vid premiären. Nu hoppas Eriksson att en av dem är spelklar på söndag.

– Vi hoppas att Willie (Clemmons) kommer att vara spelklar. Han har tränat i veckan och det ser bra ut. När det gäller Jesus Ibarra så har han kvar gipset till och med nästa tisdag så han är inte aktuell. Vi väntar fortfarande på att få Mendy spelklar, men det är inte troligt att det löser sig så att han kan spela på söndag, säger Tomas Eriksson.

Gör ni några förändringar till hemmapremiären?

– Grundidén kommer att vara den samma. Vi kommer att spela på det sättet som vi har bestämt redan innan säsongen drog igång. Sedan blir det skönt att spela på hemmaplan där vi är trygga.

Det är Sandviken som står för motståndet på söndag och det är ett lag som tränare Eriksson har lite koll på.

– Jag har sett deras förra match och jag hade väl lite koll på Pelle Olssons sätt att spela sedan tidigare. De är ett stabilt lag.