Med mål 31, 32 och 33 så såg han till att Asplöven kunde vinna ödesmatchen mot Mora och säkra det allsvenska kontraktet. Målen, som innebar överlägsen seger i skytteligan, gjorde också att John Henrion nu tar plats som trea på listan över allsvenska mål under en och samma säsong (Magnus Wernblom toppar med 37 mål, Broc Little är tvåa med 35) sen ligan blev en serie istället för två.

Målsuccén har inte passerat obemärkt förbi och i mitten av januari berättade amerikanen om sin framtidsdröm.

– Jag hoppas att jag får en möjlighet att spela i SHL, sa Henrion till NSD då.

Sen dess har det hänt grejer.

Under det senaste landslagsuppehållet tränade skarpskytten med Luleå Hockey och Expressenbloggen MrMadhawk.se avslöjade i onsdags att Linköping var på plats och scoutade John Henrion när Asplöven mötte Karlskrona på bortais.

Men det finns fler klubbar i SHL som har ett intresse 24-åringen. Enligt NSD:s uppgifter finns han även på Brynäs radar.

Uppgifter som Brynäs sportchef Stefan Bengtzén säger så här om.

– Utan att kommentera det för mycket så är det väl så att en spelare som gör 33 mål i andraligan är intressant för alla. Mer än så konkret intresserade har vi inte... Vi har inte gått in i nån förhandling eller så men det är klart att man lyfter på ögonbrynen för en spelare som gör 33 mål, säger Bengtzén till NSD.

Kommer det att bli några förhandlingar?

– Det återstår att se. Det är inte alls säkert. Vi bedömer allting egentligen när vi kommer framåt här med våra egna. Brynäs trupp inför nästa år har inte så stora förhandlingsmöjligheter. Vi sitter på ganska mycket kontrakt, vi har bara sex utgående, så vi kommer ha ganska låg omsättning.

Men har ni deklarerat på nåt sätt att ni är intresserade?

– Deklarerat... Han är en intressant namn, ja.

John Henrion gjorde totalt 46 poäng (33+13) på 52 matcher. Det räckte till en fjärdeplats i den allsvenska poängligan, en poängliga som radarpartnern Jacob Lagacé vann på 57 pinnar (20+37).