BC Luleå vände och vann: "Inte vackert"

Det var en match som pendlade mellan hopp och förtvivlan. Efter en riktigt svag andra period samlade sig BC Luleå och vann med 91-58 mot Norrköping.

Quinton Upshur var en av BC Luleås bästa spelare när man vann borta mot Norrköping efter en stark andra halvlek.

Basket2019-10-15 21:25

BC Luleå förlorade säsongens första match i lördags då Borås gästade Luleå. I matchen mot Norrköping så såg det ett tag ut som att även den andra förlusten skulle komma, men då samlade BC Luleå ihop laget.

– Det kände som om att vi började hänga med huvudena under andra perioden, säger Quinton Upshur till SVT.

Ledningen med 25–22 från den första halvleken hade blivit ett underläge med 40–47 efter den andra perioden och det kunde faktiskt ha varit ett ännu större underläge.

– Vi bestämde oss i halvtid för att vi skulle bli mera fokuserade och aggressiva i försvaret och det fungerade, säger Upshur.

I den tredje perioden så svängde matchen ännu en gång och helt plötsligt så var det BC Luleå som gjorde det mesta rätt. Offensivt så började man sätta treor och defensivt så såg man till att hemmalaget inte fick några enkla avslut.

BC Luleå vann tredje perioden med 30–19 och det skulle också visa sig bli helt avgörande för matchen.

– Det känns ganska bra även om det inte på något sätt var en vacker seger, säger Upshur.

I den fjärde perioden följdes lagen åt och BC Luleå tillät inte Norrköping att krypa närmare.

Statistikmässigt så var det tre spelare som stack ut hos BC Luleå. Det var Brandon Rozzell med 30 poäng, Denzel Andersson med 22 och Upshur 21.