Det enda logiska: Sparka honom

StjÀrnans kollapsade för andra matchen i rad.

A.J. Davis.

A.J. Davis.

Foto: PÀr BÀckström / Frilans

Blogg2021-01-17 18:55

Den hÀr gÄngen ska jag försöka hÄlla igen och inte raljera alltför mycket över BC LuleÄs match mot SödertÀlje - den andra pÄ nÄgra dagar. FörutsÀttningarna var nÀmligen inte de bÀsta med Steven Davis ryggskadad och Adam Rönnqvist halvskadad.

Men det ska ocksÄ tillÀggas: SödertÀlje saknade Ànnu en gÄng spelfördelaren Trevin Parks. Det hindrade dock inte laget att frÄn och med slutet av den första halvleken köra över BC LuleÄ som framför allt saknade, och saknar, alla former av begÄvat försvarsspel.


NĂ„vĂ€l. Nu Ă€r det som det Ă€r. Hoppet stĂ„r just nu till Denzel Andersson som för en diskussion med klubben. Men med tanke pĂ„ att hans beslut dröjer Ă€r min kĂ€nsla att landslagsforwarden inte kommer in i Peter Öqvists laguppstĂ€llning den hĂ€r sĂ€songen. Andersson hade hjĂ€lpt ligans ett av ligans svagaste defensiva lag nĂ„got alldeles oerhört och gett stadga som ringskyddare, bollförsvarare och hjĂ€lpdito.


Det sjĂ€lvklara just nu vore förstĂ„s att sparka A.J. Davis som varit bottenlöst svag i de senaste matcherna och skjutit hĂ€pnadsvĂ€ckande 6/25. Det gĂ„r helt enkelt inte att ha en import pĂ„ den elĂ€ndiga nivĂ„n han befinner sig pĂ„ och som tar upp en lönepost. En ny, och förhoppningsvis bra, spelare dĂ€r skulle kunna förvandla BC LuleĂ„ frĂ„n ett kvartsfinallag till ett semifinaldito. Som bĂ€st.  


TourĂ© Murry trodde jag en del pĂ„ inför söndagsmatchen efter hans hyggligt stabila insats i fredags. SĂ„ blev det dock inte. Han föll in i gamla synder med mentala kollapser i försvar och en konstant vĂ€gran att passa bollen och ta genomtĂ€nkta beslut i anfall. Efter en ganska bra första period föll Murry rakt ned i kĂ€llaren och tog sig aldrig upp.  


Nu vÀntar en veckas trÀning för BC LuleÄ innan det Àr dags för att annat underpresterande lag att besöka LuleÄ energi arena. Det handlar om BorÄs och vi kan förvÀnta oss en hÀrlig Ängestmatch.