Bäckman sjua i finalen på Monza

Debutsäsongen i TCR Europe är efter helgens tävlingar på italienska Monza över för syskonen Bäckman. Andreas Bäckman tappade en placering i totalen och hamnade just utanför topp tre.

Efter helgens final på Monza i Italien slutade Andreas Bäckman på en fjärdeplats i totalställingen av det europeiska racingmästerskapet TCR Europe.

Efter helgens final på Monza i Italien slutade Andreas Bäckman på en fjärdeplats i totalställingen av det europeiska racingmästerskapet TCR Europe.

Foto: Privat

Motor2019-10-14 17:10

Andreas Bäckman låg inför helgens säsongsfinal på Monza i Italien på en tredjeplats i TCR Europes totalställning. I helgens två race slutade Andreas Bäckman på en sjundeplats i race 1 och en femtondeplats i race 2.

– Helgen började bra med snabba varvtider på träningarna och jag låg då i topp tre tidsmässigt. På kvalet fanns tyvärr inte samma fart för Hyundais bilar, så jag kvalade in på en 12:e plats men väl i racen sedan fick jag bra fart igen. Jag lyckades köra upp mig efter ett flertal incidenter och gav allt för att avsluta säsongen på bästa sätt, säger Andreas Bäckman i ett pressmeddelande.

Resultatet från klassiska Monza i Italien betyder att Andreas Bäckman tappade en plats i totalställningen efter de sju deltävlingarna i TCR Europe. Santiago Urrutia från Uruguay kunde efter två lyckade race på Monza passera Andreas Bäckman som alltså slutar på en fjärdeplats i europeiska racingsammandraget i sin debutsäsong.

För systern Jessica Bäckman var helgen på Monza tuffare. Det började bra under träningen men i kvalet fick hon problem med bilen och fick starta långt bak i racen.   

– I de båda racen fick jag starta långt bak och efter att ha haft stora bromsproblem under det första racet, lyckades jag köra upp mig tio placeringar i det andra racet. Det kändes bra, säger Jessica Bäckman.

Jessica Bäckman slutade på 25:e och 18:e plats i racen på Monza och landade på 19:e plats i totalställningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!