Backbjässen hjälte när Boden Hockey vann

Spelet i numerärt överläge blev Bodens vinnande vapen när laget tog sin andra raka seger i hockeyettan.

Per Savilahti-Nagander visade vägen mot Örnsköldsvik.

Ishockey2019-09-18 21:47

Boden Hockey kom från en stabil 5–1-seger mot Kiruna AIF i premiären av hockeyettan. Säsongens andra seriematch, borta mot Örnsköldsvik, som också vann i premiären, inledde norrbottningarna på bästa sätt.

Speciellt var det spelet i numerärt överläge som var lyckosamt. Innan första perioden var över hade gästerna gjort två mål i powerplay. Och det var två nyförvärv som slog till, först Henri Tamminen och just innan första pausvilan smällde Per Savilahti-Nagander in 2–0-målet för gästerna.

– Slagskott med bra skymning framför mål, den gick in mellan benen tror jag, säger Savilahti-Nagander.

Per Savilahti-Nagander nöjde sig inte med ett mål. I slutet av den andra perioden gjorde han sitt andra mål, också det i spel i numerärt överläge. Målet betydde ledning med 3–1 för Boden.

– Jätteskön seger att få vinna efter en lång bussresa. Skönt med två raka segrar och alltid kul att få göra mål, säger Savilahti-Nagander.

I den tredje perioden blev det stökigt i matchen. Först var det Örnsköldsviks Nicklas Nordenberg som fick matchstraff efter en huvudtackling. Därefter var Bodens Henri Tamminens tur att få lämna isen. Finländaren fick matchstraff efter protester mot domarna.

– Det urartade lite men det var inget speciellt, alla mår bra, säger Savilahti-Nagander.

Hemmalaget fick chansen i spel i numerärt överläge men Boden stod emot och lyckades freda sitt mål.