Värvarklart – till sist

Blogg2020-09-25 19:09

Jag vet inte om det låg sorger och bedrövelser bakom men nog tog det nästan sju svåra år innan BC Luleå lyckades ro i hamn sin tredje importvärvning.

Valet föll på den 25-årige forwarden Antonio "AJ" Davis som mäter 206 centimeter över havet. Bloggen kommer förstås inte slå fast att Davis bli ren av ligans bästa importer - det går helt enkelt att avgöra genom att titta på highlight-klippen från Sydamerika, G-league, Australien, college och Kosovo där han spelat. Däremot går det att se vad Davis står för som spelare och han verkar vara en typisk "Peter Öqvist-lirare" om ni förstår vad jag menar.

Med andra ord inte en klassisk insidepjäs. Nej, det handlar mer om allroundkunnande och rörlighet. Men som sagt: Vi får se. Men jag vågar nog påstå att BC Luleås tre importer den här säsongen - Antonio Davis, Steven Davis och Touré Murry - måste tillhöra de bästa i hela SBL för att Luleå ska kunna bli en utmanare när klubbar som Borås, Jämtland, Norrköping och Södertälje (som värvade landslagsmannen Viktor Gaddefors under fredagen) gjort rejäla satsningar mitt i coronakrisen. Den saken är säker.

BC Luleå har nu tio spelare under kontrakt och två till ska adderas. I förstaläget kommer det bli talangplatser och vad som sedan händer kan bara tiden utvisa. Ni vet att Bloggen tjatat sig blå i ansiktet om ytterligare en etablerad kropp till rotationen. 

"Vi får se vad som händer under säsongen. Jag stänger inga dörrar", säger klubbdirektören Lars Mosesson.