Sju spelare lämnar - Janogy förhandlar med konkurrenter

PIF-stjärnan Julia Karlernäs plus sex andra spelare lämnar och Madelen Janogy förhandlar med konkurrenter. "Jag har haft fyra fantastiska år i Piteå även om sista säsongen var tufft. Nu känner jag suget efter en ny utmaning", säger Karlernäs.

Stjärnan Julia Karlernäs lämnar Piteå IF efter fyra säsonger.

Stjärnan Julia Karlernäs lämnar Piteå IF efter fyra säsonger.

Foto: Simon Eliasson/TT

Fotboll2020-11-30 20:56

Med sina 26 fullträffar under de senaste tre allsvenska säsongerna blir förstås luckan efter Julia Karlernäs ett jättehål att försöka fylla för sportchefen Leif Strandh och de andra inom Piteå IF.

Förutom Karlernäs tackar klubben via hemsidan ytterligare sex spelare för sina säsonger i Piteå IF. Trotjänaren Lena Blomkvist (slutar) Vilma Koivisto (ny klubb inte klar) och Cailin Michie (Glasgow) har Sporten berättat tidigare om. Nu meddelar klubben också att det inte blir någon fortsättning för trion Sejde Abrahamsson (ny klubb inte klar), Nina Jakobsson (ny klubb inte klar) och målvakten Caroline Frykgård (slutar).

– Jag är ganska säker på att Piteå kan ställa ett slagkraftigt lag på benen kommande säsong också. En stark stomme ser ut att bli kvar. Imo är en spetsvärvning och sedan kan jag tänka mig att det blir någon fler, kommenterar Karlernäs.

Av de nämnda som lämnar har förutom Karlernäs även Nina Jakobsson A-landskamper på meritlistan. 

Det har också Madelen Janogy, som tillsammans med Julia kom till Piteå via Mallbacken inför säsongen 2017. Janogy skrev på för tyska Wolfsburg inför säsongen 2020, men återvände till PIF under sommaren.

Janogy prickade in tre mål på tolv matcher. Men nu ser det ut som att Janogy kan lämna klubben.

– Hon hade möjlighet att säga upp kontraktet och det gjorde hon egentligen. Det är inget som vi har kommunicerat, men det är inte heller uteslutet att hon är kvar. Vi vet om att hon skulle prata med några klubbar och en klubb är Hammarby. Så hon har möjlighet att lämna om hon vill, säger Piteås sportchef Leif Strandh till Fotbollskanalen. 

Även Janogys agent, Maria De Cecco Karlsson, bekräftar att Hammarby är en av klubbarna som är intresserade.

– Jag kan kommentera så mycket som att hon pratar med ett antal klubbar just nu. Hammarby är absolut en klubb, det behöver vi inte hymla om. Men det är inte mer konkret än så just nu. ”Madde” kommer förmodligen ta ett beslut de närmsta veckorna, säger agenten.

Enligt vad Sporten erfar är även svenska mästarna Göteborg och Linköping intresserade av Janogys underskrift. Linköping var en av klubbarna som stred om Janogys underskrift i somras.

– Dörren till Piteå är fortfarande öppen. Vi håller på att titta på vilket alternativ som är bäst i en miljö där hon kan må bra och spela fotboll på elitnivå, säger agenten Maria De Cecco Karlsson till Fotbollskanalen.

Hammarby säkrade avancemang till nästa års allsvenska för några veckor sedan. En av hjältarna i Hammarby var vänsterbacken June Pedersen, som inför årets säsong kom till Hammarby efter elva säsonger och 211 allsvenska matcher i Piteå IF DFF.

Madelen Janogy och June Pedersen spelade ihop med i Piteå under tre säsonger, bland annat vann de SM-guld tillsammans.

– Hon är en riktigt bra spelare och sjukt duktig en mot en och skapar mycket. Dessutom har hon bra egenskap där hon gör sina medspelare bra, säger Pedersen.

Så hon skulle vara ett välkommet namn i Hammarby?

– Absolut. "Madde" (Madelen Janogy) är ju en världsspelare. Men hon är nog välkommen var än hon vill visa sig. Det vore en supervärvning för det lag som får henne och om hon stannar i Piteå så vet de vad de får, säger June Pedersen.

Det blir ingen fortsättning i Piteå IF för landslagsmeriterade Nina Jakobsson (tv) och U23-landsmaninnan Sejde Abrahamsson.
Det blir ingen fortsättning i Piteå IF för landslagsmeriterade Nina Jakobsson (tv) och U23-landsmaninnan Sejde Abrahamsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!