Han går från klarhet till klarhet

Vråkentalangen låg bakom prestigesegern.

Jonathan Arvidsson.

Jonathan Arvidsson.

Foto: Håkan Stridblom

Blogg2021-03-02 20:58

Med Touré Murry på hemmaplan i USA för att bli pappa var hans 25 minuter och 17 poäng i snitt tvunget att fördelas på flera andra händer och den stora frågan vem som skulle kliva fram när chansen gavs.

Mot stora Jämtland blev svaret flera. Men mest av alla unge Jonathan Arvidsson som går från klarhet till klarhet för varje match som spelas. När pressen var som störst steg den snart 23-årige guarden fram som han inte gjort något annat i hela sitt basketliv. Nästan 30 minuter, 15 poäng - flera av dem blytunga i den fjärde perioden - och sex viktiga returer var något som grundlade 86-73-segern i prestigemötet.

Arvidsson liknar i mångt och mycket Luleålegendaren och assisterande BC Luleå-coachen Håkan Larsson när han slog igenom i mitten på 90-talet. Arvidsson har en kaxighet och oräddhet i sitt spel där han inte imponeras av någon av sina motståndare. Vilka de än är och vad de än heter.

Vråkenfostrade Jonathan Arvidsson kommer BC Luleå ha nytta av under många år och en spelare att bygga laget runt.


Men han var förstås inte den enda faktorn som till sist vägde över till BC Luleås fördel mot Jämtland. Lagets försvarsspel i segermatchen mot Södertälje förra veckan tog laget med sig och steppade upp ännu en nivå. Att Peter Öqvists spelare lyckades vinna returtagningen med 41-38 var liksom grundförutsättningen för allt. Där bidrog Tristin Walley, 7 returer, Steven Davis, 7, och Axel Nordström med ett jäkla grovjobb.


BC Luleå lyckades också timmarna innan uppkast få klart med Tope Arikawe som fick känna på 14 kvalitetsminuter i SBL vilket räntade i 5 poäng samt 2 returer. Arikawe kommer fylla en specifik roll i det här laget med sin fysiska närvaro, så ser det ut i alla fall.


Vi får se om den blir större än så här.