Förbundskaptenen om Luleås guldmakare

Crespis hyllning: "Hon är smart."

Crespi

Crespi

Foto: TT

Blogg2021-05-08 14:17

Amanda Zahuis avhopp och en krasslig Lollo Halvarsson gjorde att Luleå Baskets forward Allis Nyström nu får chansen att slå sig in i det svenska EM-laget via landslagslägret i Södertälje som startar om två veckor. Det kunde Bloggen avslöja under fredagen. 

"Så är det. Lollo kommer att ansluta lite senare och då valde vi att ta in Allis i truppen", säger förbundskaptenen Marco Crespi som ser fram emot att titta närmare på Luleås 27-årige guldmakare.


Vad gillar du hos Allis Nyström?

"För det första hennes offensiva returtagning. Allis är smart, vet var hon ska placera sig på planen och har en mycket bra spelförståelse. Det ska bli spännande att följa henne", säger Crespi.


EM i Spanien spelas 17-27 och fram till dess ska den svenska bruttotruppen på 18 spelare bantas till tolv.

"Våra chanser? Det vet jag bättre när vi sitter på planet till Spanien."


Det är nu två år sedan som 58-årige Crespi tog över damlandslaget och de senaste åren har han inte kombinerat det arbetet med något klubblag. Nu berättar den förbundskaptenen att han börjat titta efter ett sådant uppdrag.

"Det ska vara rätt jobb , en bra utmaning och kännas som en livsupplevelse."


Coacha i Sverige?

"Det är jag absolut öppen för."


Luleå Basket har inte klart med en tränare över nästa säsong?

"Jag har inte hört något från Luleå. Jag tycker klubben har en ung och duktig tränare. Jag tittade på hela finalspelet och jag gillar hur Luleå Basket spelar."