Abbott nackskadad – missar hela finalserien

HV71:s lagkapten Chris Abbott missar hela SM-finalserien i ishockey.

Kanadensaren skadade sig på träning i tisdags och fick föras till sjukhus.

– Han är lagkapten av en anledning, så det är klart att vi tappar lite om han inte kan spela, säger tränaren Johan Lindbom till TT.

12 april 2017 15:29

Abbott brakade in i sargen och fick ledas av isen, skriver Jönköpings-Posten. Han tillbringade natten på sjukhus och på onsdagseftermiddagen meddelade HV71 att lagkaptenens säsong är över på grund av en skadad nackkota.

”Förutom ont i nacken mår Chris under omständigheterna bra och vi räknar med att han på sikt blir helt återställd, men det blir inget mer spel under finalserien”, säger HV71:s läkare Jonas Kalman till klubbens hemsida.

Abbott har varit långtidsskadad tidigare under säsongen och tvingades till en operation av handen. Han var också petad under en kortare period, men under slutspelet har han varit en av HV:s framträdande spelare med sex poäng, ett mål och fem assist, på sju matcher.

– Han är en fruktansvärt professionell karaktär och gör andra bättre. Han har haft en tung säsong, varit långtidsskadad och hamnade lite vid sidan av, men när han kom in i slutspelet så flög han fram och har gjort det otroligt bra, säger tränaren Johan Lindbom.

HV71 blev finalklart i söndags efter att ha slagit ut Malmö med 4–1 i matcher, men motståndaren är ännu inte klar. Frölunda leder över Brynäs med 3–2 i matcher och kan avgöra i kväll i Gävle. Den första finalen spelas på söndag i Jönköping.

Enligt HV71:s webbsajt ser skadan ut att behöva åtgärdas med en operation.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sundberg/TT