Veteranen: "Vore kul att spela i Luleå"

Veteranbacken Elias Fälth är kontraktslös och letar ny klubb. 38-åringen ser gärna att det blir en comeback i Luleå Hockey - som i sin tur inte stänger några dörrar. "Vi har haft en dialog", säger Ulf Engman.

25 oktober 2019 15:40

Säsongerna 2010/11 och 11/12 spelade Elias Fälth i Luleå Hockey. Den numera 38-årige backen har hunnit spela i lag som HV71, Frölunda, Brynäs sedan dess. 

Den senaste säsongen spelade han 36 matcher plus slutspel med finska Tappara men i dagsläget är han kontraktslös. Han är dock inställd på att hitta en ny klubb att avsluta säsongen i. 

– Jag tränar för fullt med Frölundas J20-lag och pendlar dit ner för att hålla igång. Jag bor i Uddevalla så det är en pendling på 18–20 mil om dagen. Sen har jag en familjesituation med fru och två barn så det spelar stor roll för mig att det kan bli en lösning där så det är den situationen jag är i nu, säger Elias Fälth.

Han kan mycket väl tänka sig en återkomst till Luleå Hockey, som nyligen fick beskedet att backen Fredrik Styrmans säsong är över på grund av en knäskada. 

– Jag såg tyvärr att (Fredrik) Styrman gick sönder, det var tråkigt för honom. Han hade börjat säsongen bra. Det hade självklart varit skitkul att spela i Luleå och jag vet att de letar efter en back, säger han och fortsätter:

– Skulle det scenariot uppstå så flyttar man ju dit med familjen och då blir det ju inte lika många mil till hallen som jag kör nu (skratt).

Fälth har haft nuvarande Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund som tränare vid två tillfällen. Både som assisterande tränare under svängen i Luleå Hockey men även i Brynäs. 

– "Bulan" är ju en kanoncoach och de har ett spelsystem som passar mig jäkligt bra och som jag brukar spela bra i. Sen har de ett kanonlag och kommer vara en stor utmanare om guldet, så det är klart att det finns många plusfaktorer där, det ska jag inte sticka under stol med.

– Jag hade tyckt att det var förbannat kul att representera Luleå igen, så där är det ingen sko som klämmer men det är min agent som sköter det där. Men i den situationen man är i nu så är man väl öppen med det mesta. 

Luleå Hockey stänger inte dörren för att värva in Fälth. Men i dagsläget har klubben inte helt bestämt sig om man ska värva in fler spelare. Och inte heller på vilken position i sådana fall. 

– Det är en intressant spelare, framför allt när han har varit här tidigare. Men vi vet ännu inte hur vi ska göra, just nu har vi ju sju backar plus (Albin) Thyni Johansson. Vi har haft en dialog med Elias (Fälth) löpande här under året när han inte haft något avtal med någon annan klubb så han är en sådan som skulle kunna bli aktuell. Men mer än så är det inte just nu, säger Luleås vice GM Ulf Engman. 

Han fortsätter:

– Vi måste avvakta och se hur läget är och om alla får fortsätta vara friska och hela. Vi har ju lika lite folk på forwardssidan nu som på backsidan och förhoppningsvis några som kommer tillbaka där. Men det är ingen speciell typ vi är ute efter. Utan vi tycker att vi har en stabil backuppställning och forwards. 

– Om det kommer in någon mer så är det för att bredda truppen då vi är nöjda med det vi har spetsmässigt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!