Tråkig återkomst: "Superstor besvikelse"

Efter fem säsonger i andra klubbar var det dags för målvakten David Rautio att göra comeback i SHL för Luleå Hockey. Men det blev en tråkig återkomst för 34-åringen.

Luleå Hockeys David Rautio.

Luleå Hockeys David Rautio.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2019-09-21 21:24

Senast han spelade i Luleå Hockey var säsongen 2013/2014. Men efter två säsonger i Linköping och därefter tre säsonger i Brynäs var David Rautio tillbaka i SHL i LHF:s tröja. Fast efter förlusten med 4–1 mot Malmö Redhawks är det en deppig burväktare som möter Sporten.

— Jag har egentligen ingen analys, utan känner mer en superstor besvikelse. Det var ingen härlig första match. Men det är bara att bita ihop och gå vidare, säger han. 

Trots fyra insläppta puckar stod David Rautio för en hel del fina räddningar i matchen. Totalt motade han 26 av 30 skott, men motståndarna Malmö var klart vassare i nästan allt den här matchen.

Har ni gjort säsongens plattmatch redan nu?

— Ja, vi hoppas verkligen det. Jag tyckte inte att vi kändes igen på många håll och kanter. Vi får hoppas att vi tar en lärdom och går vidare bara. Starten på matcherna är viktiga och vi måste värna om det mer.

Nu förlorade ni, men vad hade du för känslor innan matchen över att vara tillbaka i Luleåtröjan?

— Jättekul. Jag hade bra energi och hade förberett mig bra och allting, men det gick inte som jag, eller vi, ville. Men det är bara att göra det bättre nästa gång. Det är mycket som måste bli bättre, säger David Rautio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!