Sportchefen om Kovacs: "Den värld vi lever i"

Uppgifterna om att Luleå Hockeys Robin Kovacs ska vara klar för SHL-konkurrenten Örebro slog ned som en bomb under fredagen. Nu ger Stefan "Skuggan" Nilsson, GM i Luleå Hockey, sin syn på situationen.

8 november 2019 15:35

Enligt Sportbladet ska Luleå Hockeys publikfavorit Robin Kovacs vara klar för SHL-konkurrenten Örebro till nästa säsong.

Luleå Hockeys GM Stefan "Skuggan" Nilsson kommenterar uppgifterna så här:

– Jag läste också det där för en stund sen. Kovacs har avtal med oss den här säsongen ut och jag har ingen kommentar till Sportbladets artikel eller våra förhandlingar med Kovacs i det här fallet, säger Nilsson.

Har ni förhandlat med Kovacs om förlängning eller står det klart att han lämnar?

– Det vill jag inte kommentera. Vad vi har för samtal med spelare vill jag inte delge i media utan det vill vi hålla oss för oss själva. Så jag vill inte kommentera huruvida vi har haft något samtal med Kovacs angående hans framtid, säger Stefan Nilsson.

Rent teoretiskt kan Kovacs ha skrivit på för en ny klubb för nästa säsong utan att Luleå Hockey vet om det. Även fast det är så tidigt på den här säsongen.

– Det är den värld vi lever i nu. Klubbarna, även vi, är och rekryterar under säsong. Det händer, absolut, säger Nilsson.

Om uppgifterna stämmer kommer alltså Robin Kovacs spela resten av säsongen i Luleå Hockey men redan nu vara klar för en SHL-konkurrent.

Kan det försvåra Kovacs roll eller föreningens syn på det?  

– Vi har en lång säsong framför oss. Robin är en viktig pjäs för oss och om uppgifterna stämmer eller inte, det har ingenting med hur vi kommer fortsätta vårt jobb för att nå framgång för laget, säger Stefan "Skuggan" Nilsson.

Sporten har sökt Robin Kovacs för en kommentar.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!