Nyförvärvet om gesten mot Luleå: "Utagerat"

Daniel Widing är löar för Luleå Hockey. Nu berättar han att det bara tog timmar innan han bestämde sig för att skriva på och ger sin syn på den obscena gesten han gjorde mot Luleå Hockey 2015 som ledde till avstängning.

Daniel Widing har skrivit på ett korttidskontrakt med Luleå Hockey.

Daniel Widing har skrivit på ett korttidskontrakt med Luleå Hockey.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2019-10-29 17:54

Luleå Hockey har gjort klart med den 37-årige forwarden Daniel Widing. Det blev snabba ryck innan övergången var i hamn och forwarden skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker sig fram till den 19 november. 

Nyheten presenterades runt 16-tiden på onsdagen och då hade det bara gått timmar efter att Widing blivit varse om Luleås intresse.

– Min agent ringde klockan tio idag och sen gick det väldigt fort innan det blev klart och de släppte nyheten, säger Daniel Widing. 

Daniel Widing spelade förra säsongen 41 matcher för Rögle och sju för Djurgården. På dessa gjorde han elva poäng.

Tidigare under sin karriär har han representerat klubbar som Skellefteå, Brynäs och Leksand.

Den här säsongen har han dock varit kontraktslös fram tills nu.

– Jag har tränat själv väldigt länge och även med något lag här och där. Men jag känner väl att när Luleå ringde och hörde av sig för att de behövde en spelare för att stärka upp laget. De har ju fått lite skador så jag kände att det var en bra chans för mig också att få komma igång och spela också.

Du har alltid varit inställd på att du skulle spela den här säsongen?

– Ja, ja, ja. Sen har jag fått många erbjudanden utanför hockeyn i den civila karriären där det har dykt upp väldigt mycket intressant. Men i mitt huvud har jag inte velat vara där och ta det steget (från hockeyn) för att jag visste att jag skulle ångra mig. 

– Plus att jag fortfarande känner mig otroligt fräsch i kroppen och att jag har mer att ge. Därför vill jag inte sluta heller. 

När Sporten får tag i honom så förbereder han sig för att åka till Arlanda för att sätta sig på flyget upp till Luleå. 

– Jag är uppe och hälsar på min mamma och bror i Gävle så jag är inte ens hemma i min egen bostad. Som tur är tog jag med mig grejorna upp för jag hade tänkt träna med Hedermoras lag i division 2 under tiden jag var här så grejorna är med i alla fall.

Tanken är att han ska debutera för sin nya klubb redan på torsdag när Luleå hockey möter Rögle. 

– Vi får se vad tränaren säger men det är det snacket som går. Det är ganska komiskt att det är mot just Rögle av alla lag som finns i SHL. Men det är väl lika bra att bränna av den matchen direkt, att möta den klubb man varit i de senaste tre åren. Men på torsdag ska de inte gå så bra för dem (skratt). 

– Folk får ha lite tålamod. Det är 12-13 matcher plus försäsong som jag inte har varit med så det kommer vara en liten startsträcka men jag har varit i den här situationen förut så jag tror inte att den behöver vara lika lång om jag inte hade varit med förut. Jag kommer mer för att bredda laget snarare än att jag ska göra 20 mål, även om jag kan sätta dit den så är det inte därför jag är här just nu. 

Under tiden i Skellefteå AIK säsongen 2014/15 hamnade Widing i blåsväder efter att under en match ha gjort en obscen gest mot spelarna i Luleå Hockey. Ett tilltag som ledde till att han straffades med två matchers avstängning.

– Ja, just det. Men det folk inte har förstått är att jag gjorde "sten, sax, påse med materialförvaltarna" (skratt). 

– ´Nej, men Luleå är ett väldigt annat lag nu än det var då. Om det är någon spelare som var med då så får jag väl kolla om någon tog illa upp. Jag bad om ursäkt när det hände så det var inget mer med det, det där är utagerat och historia nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!