Luleåtränaren: "Har väl betalt för att tycka det"

Hockeyexperten Niklas Wikegård har kritiserat Luleåbacken Daniel Sondell för hur han tog emot tacklingen från Alexander Holtz. Nu ger Luleåtränaren Henrik Stridh sin syn på saken.

7 oktober 2019 13:47

Alexander Holtz har blivit avstängd i tre matcher för tacklingen mot Daniel Sondell.

Men enligt experten Niklas Wikegård är det helt fel.

– Daniel Sondell väljer att ta emot pucken, ser att Alexander Holtz är på väg att tackla, väljer att inte försvara sig. Han hoppar inte undan ordentligt, skyddar sig inte med klubban, vrider inte upp axeln. Han tar inte emot smällen överhuvudtaget Daniel Sondell, säger Wikegård i klippet på instagram.

Wikegård fortsätter:

– Den som visar ingen respekt överhuvudtaget för spelet hockey, det är Daniel Sondell i den smällen, till 100 procent. Holtz blir nog säkert jätteförvånad över att en spelare som han har ögonkontakt med och som han eventuellt kommer att tackla, inte förbereder sig för att ta emot tacklingen.

– Det är Daniel Sondell som ska bli avstängd, ingenting annat.

Luleås assisterande tränare Henrik Stridh har inte missat Wikegårds attack.

– Han har väl betalt för att tycka till på diverse kanaler. Han ska väl göra ett inlägg om dagen på sin Instagram och då måste han fylla den med någonting. Då måste man vara spektakulär om någon ska titta, så det är så jag tycker han är emellanåt. Han har bra saker också, men ibland sticker han ut hakan och ska vara lite frän.

Stridh håller med om att spelarna måste vara beredd på att ta emot tacklingar.

– Den som blir tacklad har också ett ansvar att skydda sig. Men Wikegård säger att Daniel ska sätta upp klubban. Ska han sätta upp klubban i ansiktet på någon så åker han ut. Det blir det fel signaler. Absolut ska man försvara sig och vara beredd, men gör vi som Wikegård säger åker vi ut, säger Stridh och fortsätter:

– Det känns som att han måste fylla sin kanal och nu fick han göra det.

Sondell kommer inte spela tisdagens CHL-match borta mot Belfast Giants.

– Skallen är det ingen fara med, han var med och tränade i går, men han har känningar av en annan skada. Han blir hemma då vi inte vill riskera något.

Luleå Hockey får även klara sig utan Niklas Olausson, Erik Gustafsson och Fredrik Styrman (hjärnskakning).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mimmi Åkerlund