Luleåstjärnan har tackat nej till landslaget

Erik Gustafsson berättar att det fortfarande inte är aktuellt med spel i landslaget på grund av privata skäl. Han kommer heller inte att spela Luleå Hockeys CHL-kvartsfinal mot Lausanne.

2 december 2019 12:03

Vid 13-tiden på måndagen ska förbundskapten Johan Garpenlöv presentera Tre Kronors trupp som ska spela Channel One Cup i Moskva 12-15 december. En spelare som i normala fall borde vara aktuell är Luleå Hockeys Erik Gustafsson. Men han kommer inte att bli presenterad.

Gustafsson har i en tidigare intervju med Sporten berättat att han gärna vill spela i landslaget. Men att han varit tvungen att tacka nej till spel i Tre kronor på grund av familjeskäl. Den situationen har inte förändrats och därför är det inte aktuellt med spel i landslaget tills vidare. 

– Nu vet jag inte om jag hade blivit uttagen nu eller inte. Men jag har sagt till dem tidigare (Tre kronor) att det inte är aktuellt att åka just nu på grund av att familjesituationen ser ut som den gör. Familjen går före, säger Erik Gustafsson. 

Luleå Hockeys lagkapten kommer även att stanna hemma i Luleå när hans lagkamrater åker till schweiziska Lausanne, av samma anledning. 

– Det gäller bara för oss att fokusera på oss själva som vi har gjort hela tiden nu på slutet där vi spelat riktigt bra hockey. Åker vi dit och gör det vi ska så kommer vi vinna, det är jag helt övertygad om. Det finns inget som säger att vi skulle förlora med den form vi är i nu. 

– Ett steg på vägen är att försöka vinna nu i CHL och sätta oss i förarsätet inför returen. 

Stjärnbacken förväntas dock vara tillbaka i spel när Luleå möter HV71 på torsdag. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström