Luleå Hockey vann efter jättetackling

Styrman reducerade och Tyrväinen satte en jättetackling. Det blev början på vändningen då Luleå vann mot HV71 med 3-2.

Luleå Hockey vann mot HV71 efter förlängning.

Ishockey2019-09-19 21:27

Efter förlusten senast, 2–5 mot Örebro, så var Luleå Hockeys uppdrag givetvis att studsa tillbaka.

Det såg också till en början ganska så bra ut, men efter att Niklas Olausson missat ett friläge och HV71 fått ett kontringsläge sedan SHL-debutanten Albin Thyni Johansson ramlat på offensiv blålinje så var det istället gästerna som gjorde matchens första mål.

– Det ska givetvis vara vi som är i ledningen efter vår chans, men det är som det är, säger Olausson till Cmore.

Gästerna gjorde också 2–0 och det var på nytt en snabb spelvändning som låg till grund.

– Fram till deras första mål såg det bra ut, men efter målet började vi spela för svårt. Vi måste vara bättre än så här på hemmaplan, säger Olausson.

I andra perioden så tog Luleå Hockey han om spelet direkt. När Luleå drabbas av två raka utvisningar såg det lite jobbigt ut, men HV71 bjöd igen och drog på sig en strax efter den andra Luleå-utvisningen.

Efter dryga sju minuter kom Juhanni Tyrväinen fri då han petade pucken förbi en HV-back och kom ren med Jonas Gunnarsson i HV-målet. Dragningen såg ut att gå hem, men det finländska nyförvärvet tappade pucken.

Kvitteringen skulle dock komma och det var Fredrik Styrman som via ett skott från blålinjen gjorde sitt första SHL-mål i Luleåtröjan.

– Jag brukar vara bättre på att försvara än just det där, säger Styrman glatt till Cmore.

Bara ett par minuter efter målet så är frågan om inte jublet i Coop Norrbotten Arena blev ännu högre då Juhanni Tyrväinen satte in en riktigt propp på Emil Johansson.

– Det gäller att ha huvudet uppe när han är på isen för han är en riktig finsk björn, säger Styrman.

I tredje perioden kom kvitteringen när Luleå Hockey spelade med en man mer på isen och det var Robin Kovacs som satte 2–2-målet. I slutet av perioden var Luleå närmast att avgöra, men 2–2 stod sig ordinarie tid ut.

I förlängningen fick HV71 straff, men Joel Lassinantti räddade den. Det blev istället Niklas Olausson som avgjorde efter ett långt anfall.

– Det var en skön seger och starkt av oss att vända, konstaterade Olausson efter segern.

Matchfakta

Luleå Hockey–HV71 3–2

Målen: 0–1 (11:51) Oscar Sundh (Sandberg), 0–2 (12:53) Christoffer Törngren (Ikonen, Andersson), 1–2 (34:14) Fredrik Styrman (Gunler, Mattsson), 2–2 (47:44) Robin Kovacs (Ilomäki, Gustafsson), 3–2 (62:50) Niklas Olausson (Kovacs).

Skott: 16–17

Utvisningar, Luleå: 3x2. HV71: 4x2.

Publik: 5 818