Per Ledin värvades tillbaka till Luleå Hockey i mitten av februari på ett korttidskontrakt. 39-åringen var tacksam över att få komma hem och tog rollen han fick.

– Jag tränade själv till december, fick chansen i Karlskorna och fick sedan komma hem till Luleå och avsluta. Jag har alltid älskat utmaningar och fick starta som sista forward, men ju längre säsongen gick lyckades jag äta mig in i laget, säger han och fortsätter:– Jag är ruskigt besviken på att vi åkte ut. För mig personligen var det skönt att jag fick komma hem och visa att jag är en bra spelare. Ju mer förtroende jag fick ju bättre lirade jag.

Kommer du fortsätta spela?

– Absolut, fokus är på nästa säsong. Nu gäller det att sätta igång och börja träna. Ju hårdare du tränar på sommaren ju bättre kommer det gå när du väl börjar lira. Jag känner mig inspirerad. Jag älskar och brinner för det här och säsongen som var gav mig mersmak att vilja träna ännu hårdare, säger han.

Per Ledin har inget kontrakt med Luleå Hockey i dag, men han hoppas få försäsongsträna med klubben. Han har erbjudit sig att göra det gratis och utan anspråk på ett kontrakt.

– Visst, jag har blivit ett år äldre och jag förväntar mig inte att klubben delar ut ett kontrakt. Jag är beredd att träna och förtjäna en plats. Det är så man gör när folk tvivlar, man knyter näven och visar motsatsen.