Kovacs isdans bakom avgörandet

Robin Kovacs bjöd på rondellåkning i förlängningen. Tills slut hittade ha en lucka och slet sig fri och på returen kunde Niklas Olausson avgöra matchen.

Robin Kovacs

Robin Kovacs

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Ishockey2019-09-19 22:42

Det var märkliga scener i förlängningen mellan Luleå Hockey och HV 71. Framförallt var det Robin Kovacs som stod för det. Under första bytet i förlängningen försökte han en första gång i spelet tre mot tre.

Som puckförare cirkulerade han runt i offensiv zon för att hitta en lucka. Men den gången var det som att han själv blev lite yr eftersom han oprovocerat tappade ut pucken ur offensiv zon.

– Jag och Niklas Olausson vet vad vi ska göra och var framgångsrika även förra säsongen i förlängningar, säger Robin Kovacs.

Vi sitt andra byte i förlängningen, då hade HV 71 både bränt en straff och missat ett friläge, var det dags för Kovacs igen.

Han tog hand om pucken i offensiv zon och började snurra och leta.

– Det gäller att ha tålamod, det är tre mot tre och någon gång kommer det en yta och då gäller det att ta den och i dag funkade det, säger Kovacs.

Kovacs lyckades slita sig fri med målvakten Jonas Gunnarsson som dock räddade skottet. Men på returen forcerade Niklas Olausson in segermålet.

Kovacs kvitterade även till 2–2 i den tredje perioden.

–  Det är på den här nivån jag måste ligga om jag ska vara en toppspelare, säger Robin Kovacs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!