Kaptenens sågning: "Spelsättet är föråldrat"

Luleå Hockey vann tisdagens möte med Bern med 4–2, totalt 7–2. Då är Luleå vidare till kvartsfinal i CHL. Erik Gustafsson imponerades inte av Berns spelsätt. ” Det här motståndet håller inte i SHL tycker jag”, säger kaptenen.

Erik Gustafsson gjorde två assist i segern mot Bern.

Erik Gustafsson gjorde två assist i segern mot Bern.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-11-19 21:20

Luleå hade ett bra utgångsläge inför tisdagsmatchen, med 3–0 i bagaget.

Då satte Luleå tidigt en prägel på matchen och vann till slut totalt med klara 7–2.

Samtidigt imponerades inte Erik Gustafsson av deras sätt att spela hockey.

– De spelar inte SHL-hockey. Man får väldigt mycket tid med pucken. De hade någon chans att göra 2–0, men efter det så tycker jag att när vi hänger första målet är det inget snack.

När Bern satte låg press på backarna fick de oceaner av tid med pucken.

– I början blir man nästan lite chockad, när man tycker att de bör komma men inte gör det. Desto längre matchen gick ju mer bekväm blev man med det och backarna började ta hand om pucken bättre.

Kaptenen har en säsong i Schweiz, när han spelade i Kloten Flyers under säsongen 2015/2016, men sedan dess har deras spelsätt förändrats.

– Som jag minns det, när jag mötte Bern så forecheckade de som bara den. Jag tror inte att något lag jag mötte spelade på det här viset. Det var lite annorlunda än vad jag förväntade mig. 

Håller de en lägre nivå än SHL-lagen?

– Jag tror att de skulle få det tufft eftersom alla lag är så taktiska skolade och jag tycker att det här spelsättet är föråldrat. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!