Hyllar bänkspelarna – efter magiska gränsen

200 poäng på 94 matcher. Michelle Karvinen nådde en milstolpe när Luleå Hockey besegrade Brynäs  – men efteråt ville hon inte prata om sig själv.

24 november 2017 21:58

Efter fem minuter gav Emma Nordin Luleå Hockey ledningen. Landslagsspelaren kom in med fart i anfallszon och fick en perfekt passning av Jenni Hiriikoski. Hon skrinnande förbi försvararen och sköt in 1–0 bakom Sara Grahn.

Sedan var det Michelle Karvinens tur att bjuda på show.

Forwarden dribblade sig in mot mål och avslutade med klubban mellan benen.

Ett klassmål som fick publiken att jubla.

– Jag hade inte mycket plats så jag tänkte att jag testar och kanske det går. Det är kul att ett sånt mål sitter. Jag har gjort det någon gång på träning och när jag var liten, men det var länge sedan, säger Karvinen.

Melinda Olsson utökade ledningen till 3–0 innan första perioden var över. Luleå fick chansen i powerplay och Olsson styrde pucken i en båge över Grahn och in.

Luleå Hockey fortsatte att dominera matchen i andra perioden trots att laget drog på sig utvisningar. Rebecca Stenberg utökade till 4–0 direkt när hon kom in från utvisningsbåset och några minuter senare stod Jenni Hiirikoski för ett hårt slagskott som resulterade i 5–0.

I tredje perioden gjorde Karvinen sin andra fullträff för kvällen när hon styrde pucken förbi Grahn.

Men det var inte vilket mål som helst.

Det var hennes 200:e poäng i Luleåtröjan.

– Det är klart man blir glad, men det är många bra spelare bakom mina poäng. När jag kom hit visste jag inte hur det skulle bli men efter varje år blir jag mer och mer stolt över att jag spelar för Luleå Hockey. Alla i klubben gör en skillnad i damhockeyn och jag är stolt av att vara en del av det och laget.

Jag vet att du vill hylla laget, men vad betyder det för dig personligen att du har nått 200 poäng i Luleåtröjan?

– Jag blir så blyg när jag ska prata om personliga insatser. Det är svårt för mig. Jag till inte ta äran för det har så mycket att göra med andra också.

Du är en riktig lagspelare.

– Ja, det är mitt mål. Varje dag gör jag mitt bästa för laget, det är min motivation. Jag skulle inte klara av att hålla på med en individuellt sport. Det skulle inte fungera för mig.

Du skulle alltså inte kunna bli en ny Charlotte Kalla?

– Nej, jag skulle inte kunna hitta motivationen. Lagkänslan driver mig. Det är nummer ett. Om den inte finns så känner jag det direkt i mig. När man spelat i lag där dynamiken inte är så bra är det svårt att hitta motivation. När dynamiken är bra är det lätt att göra det lilla extra där ute, säger Karvinen och fortsätter:

– Vi har några spelare i laget som inte får spela så mycket och jag ser upp till dem. De är positiva och när de får chansen ger de allt. Får de inte chansen har de samma attityd. Hatten av för dessa spelare – de är grunden. Om man inte har dessa spelare så går det inte.

Hur firar man 200 poäng?

– Med laget.

Luleå Hockey-Brynäs 8–0

SDHL

Mål, LHF: Michelle Karvinen 2, Rebecca Stenberg, Emma Nordin, Jenni Hiirikoski, Anja Stiefel, Melinda Olsson, Christa Alanko.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!