Fredrik Glader var både glad och kritisk efter vinsten i Östergötland mot tabellettan Linköping. För hans lag var överlägsna ute på isen, men fick ”bara” med sig två poäng efter att Noora Tulus avgjort i förlängningen.

– Fruktansvärt rättvist. Det är inte bara Linköping vi besegrar utan vi får spela mot domaren också. Vi hanterar det ändå bra. Klockren seger.

Det blev sju stycken utvisningar för bortalaget och ett flertal av dem såg riktigt billiga ut.

– Ja, att han går på det varenda gång, men de är skickliga på att få med sig utvisningar.

Är det filmningar menar du?

– Ja, jag tycker inte det är sju stycken utvisningar i alla fall. Kolla hur matchen ser ut. Så som vi spelar ska vi inte ha sju utvisningar. Sen om det filmningar eller inte? Ja, det får domaren bedöma.

– Vi gör en ruggigt bra prestation och är egentligen värda tre poäng.

Fredrik Glader kan glädjas att att tre av hans spelare kom med i den svenska OS-truppen, nämligen Emma Nordin, Johanna Fällman och Rebecca Stenberg.

– Fantastiskt roligt för de tre som kom med. Jag tror de kommer att betyda mycket för svensk framgång i OS.

Hade du väntat dig att fler spelare från ditt lag skulle vara med i truppen?

– Självklart. Men man får vara ödmjuk också. Det är ett hockeylag som ska byggas och varje ledare bygger det på sitt sätt. Med färgad kommentar hade jag förväntat mig fler. Till exempel Nathalie Ferno och Melinda Olsson, men det är med mina ögon.

LHF/MSSK är ute på en tuff bortaturné i södra Sverige. Man spelar tre matcher på lika många dagar. I morgon ställs man mot nykomlingen och bottenlaget Göteborg i Angered.

.