Fransson: "Jag har gjort bättre matcher"

Luleåbekantingen Johan Fransson var riktigt besviken efter att hans Leksand släppt in det avgörande målet i slutskedet av matchen. "Det är tufft, det studsar emot nu och det känns tomt", säger Kalixsonen.

Johan Fransson var extremt besviken efter matchen mot  sin före detta klubb.

Johan Fransson var extremt besviken efter matchen mot sin före detta klubb.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Ishockey2019-10-17 22:39

Johan Fransson var tillbaka på isen i Coop Norrbotten Arena för första gången sedan han lämnade Luleå Hockey 2014. Det blev en tung återkomst för honom. Fransson fanns på isen vid tre av Luleås mål och gick totalt -3 i plus/minus-statistiken.

Fransson fanns på isen när Luleås Petter Emanuelsson kunde sätta matchavgörande 4–3-målet med tre och en halv minut kvar av matchen.

– Vi måste ha bättre koll där, så är det. Jag har gjort bättre matcher, om jag säger så, säger Johan Fransson till Sporten efter matchen.

Han fortsätter:

– Jag tycker vi är värda att få med oss poäng i kväll men vi är i en tuff period där det studsar emot.

I och med förlusten har Leksand förlorat sina sex senaste matcher i SHL. Fransson, som hade mest speltid av alla i Leksand, var förstås besviken över slutresultatet.

– Jag hade hoppats att vi skulle vända vår trend nu och stundtals såg det riktigt bra ut. Kan vi bara finjustera lite så kommer vi bli svårslagna, vi får ta att vända på skutan, säger Fransson. 

Han spelade för Luleå under åtta säsonger i två olika perioder. Senast var för fem säsonger sedan.

– Det är alltid kul att spela här, det är en fantastisk arena. Det är alltid speciellt att möta de man känner väldigt väl men jag tycker det var kul att spela här och jag blev väl mottagen tycker jag, säger Johan Fransson.

Johan Fransson i kamp med Karl Fabricius.
Johan Fransson i kamp med Karl Fabricius.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!