Forwardens succé gav en plats i Damkronorna

Linn Peterson har under säsongen klivit fram som en nyckelspelare i Luleå Hockey/MSSK. Tidigare i veckan belönades hennes hårda jobb med en plats i Damkronorna.

24 januari 2020 21:42

Luleå Hockey/MSSK stod inte för någon supermatch spelmässigt när man vann mot seriejumbon Göteborg under fredagskvällen.

Hemmalagets forward Linn Peterson stod för den viktiga passningen till Ronja Savolainens 1–0-mål som fick fart på hemmalaget i den andra perioden.

Peterson har stått för en mängd poäng och har tagit ett större ansvar i laget det här året när man dragits med skador och sjukdomar på nyckelspelare. I måndags presenterades Damkronornas trupp till  Euro Hockey Tour-slutspelet som avgörs i Tranås och Eksjö 5–8 februari och är sista turneringen innan Damkronornas VM-förberedande läger mellan 12–15 mars.

Förutom tre andra Luleåspelare fanns även Linn Petersons namn med på listan.

– Det är givetvis jättekul att man får chansen att åka på en landslagssamling och spela en turnering. Det är en morot som man har att man vill spela i ett landslag, säger Peterson efter matchen mot Göteborg.

Hon fortsätter:

– Jag har väl inte spelat ut hela mitt register ännu men jag har tagit fram mer o ch mer med tanke på att vi haft mycket skador vilket gett mig mer speltid och det har gjort mig gott, säger hon.

Peterson har stått för 10 mål och 16 assist på sina 31 spelade matcher i SDHL.

26-åriga Peterson har alltså tagit sig tillbaka till landslaget. Senast hon gjorde en landskamp för Sverige var under säsongen 2015/16.

Angående segermatchen mot Göteborg med 5–2 under fredagen är hennes kommentar inte lika positiv, även fast det blev lagets tionde raka seger.

– Hela matchen är väldigt dålig tycker jag. Vi slarvar, vi spelar inte som vi säger att vi ska göra och det är för dåligt. Det ska inte få se ut så här, det ska inte få hända och är alldeles för dåligt, säger Linn Peterson.

Peterson och hennes Luleå Hockey möter Göteborg igen under lördagen. En match som spelas i Piteå.

– Då ska vi ta revansch, även om vi vann i kväll, säger den nyblivna landslagsspelaren Linn Peterson.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg